Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija prenizka teža

prenizka teža

Pozdravljeni!
Vem, da je bilo na to temo že veliko napisanega, vendar bi vseeno potrebovala vaš nasvet.Sem že obupana.Deklica je bila ob porodu tezka 3520 g in velika 52, odpustna teža 3460. Naj povem, da nisem imela dovolj mleka in je bilo potrebno dodajati že v porodnišnici. Z dojenjem sem se trudila doma še en mesec,s tem, da sem najprej podojila in potem še dodajala AM, pri enem mesecu je tehtala 4070g in bila velika 55,5 cm. Pri dveh mesecih ima 59 cm in tehta 4650, s tem da sva zadnji mesec izključno na AM in sicer Hipp HA1. Zdaj me pa vsi strašijo, da se je hčerkica premalo zredila. Naj povem še, da je zadovoljna dojenčica, lepo spi ponoči tudi po 6 ali 7 ur, čez dan se hranimo na 3 ure, spije različno od 80 do 130ml.
Lepo prosim za vaše mnenje o teži in ali bi morala menjati mleko, čeprav ga lepo prenaša (razen tega, da se malo redi).

Hvala za vašo pomoč

Lp

Pozdravljeni, Pika,
najprej poglejte količine mleka, ki jih otrok zaužije, kajti kalorična pokritost različnih formul je približno enaka, oziroma so razlike tako majhne, da ni bistvene prednosti ene pred drugo formulo.
Če ima vaša deklica sedaj 4,65 kg, potem potrebuje dnevno povprečno 700 ml mleka (od 560 do 840 ml dnevno), razdeljenih v 8 obrokov, kar znese povprečno 90 ml na obrok (če jih ima 8), če ima 6 obrokov, pa to znese 115 ml na obrok. Torej so tudi količine primerne.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

Pozdravljeni še enkrat!
Najprej bi se vam lepo zahvalila za odgovor in pomiritev. Naša punca je pridno papala, in smo pridobili do 3 mesecev 5320 g. Velika pa je 61 cm. Vem, da smo s težo na spodnji meji, vendar je pediatrinja rekla, da ni problema, ker se konstantno redimo. V ponedeljek smo imeli cepljenje in od takrat noče jesti, čeprav že zadnjih 14 dni je manj kot je jedla prej , ampak od ponedeljka dalje je katastrofa. Po 30 -40 ml na obrok, razen ponoči, takrat poje od 100 do 120 ml. poskušali smo jo posiliti s hrano, ampak ne gre, vse pljune ven. Moram povedati, da jo med hranjenjem ful zvija in jo mučijo vetrovi, s tem do sedaj nismo imeli problemov. Ne vem kako naj ji pomagam, kako naj poje več. Poskusili smo zamenjati mleko, dati večji cucelj, pediatrinja nam je svetovala sab simpleks- nič ne pomaga.Punca začne z užitkom jesti, potem po 30-40 ml ji začne nekaj nagajati , začne jokati in noče več jesti.
Prosim za nasvet, kaj narediti, da bo začela več jesti. Drugače je zadovoljna in lepo napreduje, vendar se bojim posledic te neješčosti. Hvala za vašo pomoč!

Lp, Pika

Možnih je več vzrokov, tako je je kar težko stresti pravega. Če najprej mirno je, potem pa se začne upirati, je lahko vzrok zategovanje v vratnih mišicah ( z gčavo začne siliti nazaj oin se ne more več pokrčiti v položaj lunice, da bi lahko lepo jedla), lahko gre za vnetje sluznice požiralnika, ki začne po hrani peči in ima otrok bolečine, lahko pa sploh ni nič takega.
Če bo to trajalo še kakšen teden, potem vsekakor pojdite nazaj na pregled, morda celo pregled pri gastroenterologu ne bi škodil.

lp (še vedno) Tanč Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih. Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!! http://med.over.net/forum5/search.php?46

New Report

Close