Najdi forum

V naši družini je oče pretepal mamo in nas otroke. Na sodišču sta njegov prijatelj in eden sovaščan lagala oz krivo pričala in trdila, da sva si jaz in sestra ter mama izmislile o nasilju. Seveda je na podlagi dokazov oče vseeno dobil pogojno kazen. Ta dva ki sta krivo pričala sta spoznana krivega pričanja. Pričala sta tudi proti meni in to me preganja ves čas. Želim doseči pravico. Vsak dan se spomnim na ta dva človeka in zanju želim kazen. To me ubija ker nimamo vsega razčiščenega. Te njune laži so mi res segle do srca in načele tudi moji psiho. Menim, da sta mi naredila več škode kot pa nasilni oče.

Pozdravljeni!

Razumem, da se počutite zelo prizadeti zaradi krivega pričanja teh dveh ljudi in da želite doseči pravico. Občutek, da niste dobili popolnega razčiščenja v tej situaciji, lahko močno vpliva na vaše čustveno počutje.

Iz mojega vidika je pomembno, da dobite podporo za predelavo tega dogodka. Verjetno bi bilo smiselno, da vam pomaga strokovnjak psihoterapevt. Velikokrat so takšni dogodki sprožilci, ki v nas vzbudijo stare nepredelane rane, ki se manifestirajo v trenutnih dogodkih. Vendar ti trenutni dogodki velikokrat niso razlog za naše trpljenje, ampak stare rane, ki prihajajo iz nezavednega. Zato je pomembno, da imamo ob sebi strokovnjaka, ki vam lahko pomaga pri predelavi.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close