Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Premikajoci zoboboli

Premikajoci zoboboli

Pozdravljeni.
Sama imam izredno veliko tezav z zobovjem, za kar sem do sedaj pri zasebniku samoplacnisko placala ze vec kot 4.000€ v zadnjih dveh letih.
Zabobole imam bolj prisotnejse v zadnjih pol leta. So utrujajoci ter povzrocajo tudi nekoncentriranost v sluzbi.
Vizualno stanje zobovja je zdaj veliko bolje, me pa pestijo konstantni zoboboli. Trenutno jih lajsam z protibolecinskimi tabletami, vcasih tudi niso neznosne bolecine, temvec samo nadlezno.
Ponoci nimam nobenih zobobolov, zaradi cesar bi se zbujala, so pa bolecine prisotne vse od jutra do vecera.
Dlesni niso vnete, ni krvavitev, prav tako ni gnojnih mehurckov. Zobni kamen je bil iz vseh 4 kvadrantov ociscen pred 2 meseci, prav tako je bil saniran ves karies. Bolecine niso prisotne ob ugrizu, prav tako ni obcutljivosti na vroco ali mrzlo hrano. Pitje tekocine (mrzle ali tople) menim, da celo zmanjsajo bolecine. Bezgavke, vrat in sinusi so ok.
Trenutno imam 5 keramicnih kron (LZ2, DZ4, mosticek DS 4-6), preostali so obleceni v cement, oz bela plomba.

Mosticek je bil narejen in vgrajen pred dvemi tedni. Sprva so bile bolece desni (zaradi injekcij lokalne anastezije), nato pa bolecina se ni popustila, obcutim pa razliko, da to vec ni od injekcij.
Modrostna zoba zgoraj sta bila izpuljena, prav tako 7 DS ter 6 LS ker sta bila prevec unicena.

Spodaj je tabela spremljanja vceraj v obdobju ene ure. Intenzivnost in mesta se spreminjajo dejansko iz minute v minuto.
Kaj bi lahko to pomenilo?

Čas Mesto Trajanje (sek) Bolecina (1-10)
16:15 Desno uho 10 4
16:16 Mravljincenje dlesen Z zob:1-3 obe strani 15 1
16:19 DS 6 zob 5 5
16:25 DS 5,6 celjust 5 (ko sem pritisnila na celjust, je bolecina popustila) 7
16:31 DZ tkivo modrostni 3 3
16:35 DS celjust 2,4 2 3
16:35 LS 7 tkivo 2 4
16:36 DS 6 zob 5 6
16:38 DS 4-6 zob 5 5
16:44 DS 1-2 zob kljuvanje 5 4
16:45 DZ modrostni tkivo 15 4
16:45 DZ modrostni celjust 60 7
16:48 DZ 7 celjust in tkivo 20 8
16:56 DZin DS 1 zob 5 7

Pozdravljeni,

glede na to, da se je sanacija zobovja pravzaprav zaključila šele pred kratkim, so bolečine verjetno le posledica obsežnih terapij in bi morale kmalu izzveneti. Zobje so po brušenju ob izdelavi plomb in protetike lahko občutljivi še nekaj časa, vendar spet različno od pacienta do pacienta. Priporočljivo se je izogibati prevelikim temperaturnim spremembam (ob hranjenju, klimatske naprave, veter, mraz, prepih ipd.), ki lahko povzročijo vnetja pulpe in posledično bolečine. Predlagam, da počakate in opazujete ali bolečine izginjajo ali se stopnjujejo. Če so bolečine zelo močne, potem pa je verjetno prišlo do vnetja in morate nazaj k zobozdravniku. Akutna vnetja pulpe rtg ne zazna.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

Pozdravljeni.

Zdaj ze nekaj dni opazujem zobobole. Pretezno se nahajajo v SL kvadrantu, menim, pa da sem nasla vzrok.
Kot sem pisala ze prej, so bolecine bile tudi v celjusti/tkivu in ne samem zobu.
Pod keramicnim mostickom cutim otrdlino med kostjo in zobni korenino.
Glede na iskanja po internetu sumim, da je to vneta cista.
V ustih imam na splosno zelezni okus (vendar brez krvavitev), med bolecinami, ki se pa nahajajo na prej omenjenem delu pa grenki priokus.
Je to ena izmed moznosti?
K zobozdravniku grem v zacetku februarja, predhodno me bodo poslali se na slikanje (najbrz samo RTG).

Pozdravljeni,

naj vas opozorim, da s prebiranjem člankov na internetu tudi slučajno ne boste našli rešitve vašega problema, pač pa si boste nakopali samo še nove skrbi. Če se bolečine ne umirijo, je zdaj čas, da greste do svojega zobozdravnika, ki vam naj postavi diagnozo, po natančnem pregledu, anamnezi in rtg analizi. Jaz tega prek neta ne morem, on pa to mora znati. Če je oteklina, ki jo opisujete nastala na novo in so bolečine izrazitejše na tem področju, je verjetno najbližji zob vzročnik. Ciste ne nastanejo prek noči, akutni proces pa. Kot sem rekla, pojdite na pregled.

Srečno.

Nataša Prebil, dr.dent.med. Zobna ordinacija Prenadent tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close