prekleto zdravstvo, leni uslužbenci
In zaradi ene zmedene (ali preprosto nesramne) sestre je treba vsesplošno preklinjat celo zdravstvo in po vse sestre? Zveniš mi kot komplikator, ki zaradi svoje vsesplošne negativne nastrojenosti take dogodke enostavno vleče nase. To sicer ni nobeno opravičilo za konkretno sestro, ki ti je dala napačne podatke, ampak ta dogodek tudi ti bolj obravnavaš kot drama queen kot z željo pridobiti nasvete, kako se pritožit ali rešit ta problem.
In zaradi ene zmedene (ali preprosto nesramne) sestre je treba vsesplošno preklinjat celo zdravstvo in po vse sestre? Zveniš mi kot komplikator, ki zaradi svoje vsesplošne negativne nastrojenosti take dogodke enostavno vleče nase. To sicer ni nobeno opravičilo za konkretno sestro, ki ti je dala napačne podatke, ampak ta dogodek tudi ti bolj obravnavaš kot drama queen kot z željo pridobiti nasvete, kako se pritožit ali rešit ta problem.[/quote]
… pa kaj še, dr Janis???
Celo zdravstvo je za en …ac!!! Treba je vse pošibat na cesto delat!
Poznam veliko ljudi, ki so jih zdravniki zašuštrali!!! Med drugimi tudi mene. Dobila sem oškodnino, ki jo lahko … ne bi o tem.
V sorodstvu imam nekaj zdravstvenega osebja.
Vsi so dobri delavci, a samo ljudje.
Nekaj zdravnikov je tudi med znanci.
Tudi ti so dobri delavci, a spet samo ljudje.
Prosim, da se tu spodaj podpišete tiste, ki menite:
a) da na delovnem mestu še nikoli niste naredile niti najmanjše napake ali lapsusa, spodrsljaja
b) ki se na delovnem mestu vedno in ob vsaki priložnosti so nadrejenih, podrejenih, sodelavcev in strank obnašate strogo profesionalno, vljudno, ustrežljivo in prijazno.
Ker takole metanje v en koš me pa zjezi, res.
Ljudje nismo roboti.
In jaz se pač ne morem podpisati.
To pomeni, da lahko začnete udrihati čez celo podjetje, kjer delam?
tebi pa hormončki zelo nagajajo, misliš da si kaj posebnega ker si kar si. morda pa si prejšnji dan pozabila povedat za katerega zdravnika bi se naročila, morda je bila druga sestra z drugim zdravnikom in oni ki ga ti hočeš sploh ne sprejema več novih pacientov. si pomislila na to? in zato noben ni len in ni treba preklinjat vseh in vsega.
Hm, javno je obljavljena ENA številka za ta konkretni zdravstveni dom. In to številko kličem, nato pa me prevežejo, bog ve kam, najbrž na ginekologijo. Tudi sicer mi je tvoj izjava malo čudno, še nisem doživela, niti zase niti pri otroku, da bi telefonist (ali pa vratar) karkoli vedel o urah za naročanje, vedno so me preusmerili v ordinacijo.
Kar pa je še vedno nepovezano z dejstvom, da mi je sestra dajala zavajajoče informacije, ko mi je rekla, naj kličem drug dan dopoldan, kljub tem da sem poklicala na pravi dan (četrtek). Če bi se šlo samo za napačno uro mojega klica, bi menda povedala, kdaj konkretno je potrebno poklicati, ne pa si kar zmislila nekaj na pamet.[/quote]
in če ne gre za zasebno amb., temveč za javno zdravstevno potem ja se oglašajo tudi telefonisti, ki ti bodo dali tako št. z interno vred in delavnimi časi in urami za naročanje. žal je tako in nič drugače. samo je pa treba klicat preko centrale, ne kar ene št. ki jo dobiš od znancev.
To s telefonskim naročanjem je klasika našega zdravstva, ki v veliki večini nikakor ne funkcionira. Lep primer tega je leonišče. Bolje, da ne kličeš, po potrebi te telefonistka, ki je mimogrede sestra tudi nadere. Nikakor se ne da naročiti tako, kot si zmenjena z G, ampak tako, kot ona vidi v tistih svojih knjigah. Pa seveda obvezno te ene petkrat prevežejo k nikomur!
Ni čudno, da se zgodi, d pacienti tudi na hodniku umrejo, ali pa jih iz bolnišneice pošljejo po napotnico za urgenco,…..
Prvi pregled je priporočen med osmim in desetim tednom, če ga imaš v dvanajstem tednu pa tudi nič hudega.
Če želiš na nuhalno, se tako ali tako naročiš posebej.
Ali je možno, da si včeraj govorila z drugo sestro pri drugi zdravnici kot danes?
Tvoja reakcija je podobna tistim iz telenovel, pretirana. Saj vem, hormončki že delajo svoje.
Jaz bi poklicala, katera od zdravnic sploh še sprejema in ko bi to razčistila, bi poklicala v določenem času. Če dobivaš nasprotujoče si informacije, povprašaj po imenu in priimku sestre, ki ti te informacije daje in se pritoži čez njo, ne pa čez vse v zdravstvu.
Zaenkrat nimam slabih izkušenj z naročanjem.
Jah no, in to o nedelovnih in lenih medicinkah pisari ženska, ki je najbrž z delovnega mesta tole lepila na forum. Zdaj je očitno več ni na netu, je konec službe.:))
Drugače pa, draga moja, čisto možno je, da je resnica to, kar ti je rekla tista sestra v četrtek popoldan, da namreč za NEKATERE ZDRAVNIKE naročajo ob petkih. Zato ti je rekla, da pokliči v petek. Ko si klicala v petek, si povedala, h kateremu zdravniku bi se rada naročila (česar nisi povedala v četrtek) in ti je potem sestra (najbrž druga, ne tista od prejšnjega dne) rekla, da pokliči v torek ali četrtek ZA DOTIČNEGA ZDRAVNIKA. Če je zdravnikov npr. 10, tista prva sestra najbrž ni kar predvidevala, da se ti želiš naročiti ravno na tista dva, na katera se naroča ob torkih in četrtkih. Ali pa je ura za naročanje bila že mimo (mogoče si klicala že proti večeru, oni pa naročajo do določene ure). Namesto, da bi ti povedala, da sedaj več ne naročajo in da si falila uro, ti je pač rekla, da pokliči jutri zjutraj, ko bodo tudi naročali.
Skratka možnosti je kar nekaj, ti pa si seveda zgrabila tisto, kjer naj bi sestre posedale in kofetkale in v slušalko lagale strankam.
Sploh pa te do naslednjega torka tudi ne bo konec, no.:))
Vse, ki dvomite – zakaj nakladate in ugibate brez potrebe ? Mislim, da sem zelo jasno povedala, kaj in kako. In sem TUDI povedala, da je to samo še eno sranje več s strani administracije v zdravstvu in mi je pač prekipelo. A tega, kar mislim, ne smem povedati ?
In Frca, dostop do interneta imam in doma in v službi, ne morem pa neprekinjeno cel dan brati tega foruma. Pač, ko je luknja in danes dopoldan je bila, si privoščim, zakaj pa ne, firma je tudi moja.
Aja, pozabila dodati, če slučajno še komu ni jasno (Frci očitno ni) – že v prvo sem povedala in to, da sem noseča in h kateremu zdravniku želim. Logično je, da se ne bi usajala, če bi bilo drugače. Se strinjam z eno zgoraj, da je storila napako ali se ji ni dalo me niti poslušati in me je kar na hitro odpravila ali kaj podobnega. Kljub temu se mi to ne zdi dopustno. Sorry, če bi jaz tako s svojimi strankami, bi lahko hitro zaprli firmo.
Aha, torej ni možno nič od tega, kar sem jaz napisala? In je edino res to, da se ti je tista sestra v četrtek nalašč zlagala, da ne naročajo tisti dan in te je nalašč zavedla, da pokliči v petek. Ker se ji ni ljubilo napisati še tvojega imena v tisti zvezek. Okej, se opravičujem, imaš prav, zarota proti tebi.
In seveda lenoba in nedelavnost celotnega slovenskega javnega zdravstva, kjer so vsi po vrsti “banda lena”.
Če bi jaz mislila tako kot ti, bi se naročala samo še pri privat zdravnikih, za katere bi bila prepričana, da so dobri. In storitve seveda pošteno plačala. Isto svetujem tebi, da se izogneš nepotrebnim stresom med nosečnostjo.
Hmm, škoda zgubljati še več časa. Če do sedaj nisem dovolj natančno opisala, ti tudi moje dodatno pojasnevanje ne bo pomagalo.
>>Če bi jaz mislila tako kot ti, bi se naročala samo še pri privat zdravnikih
No, no, ti poskrbi zase, jaz bom pa zase. Ne se preveč obremenjevati s tem, kam bom hodila k zdravnikom. Ta tema ni namenjena vprašanju, kaj naj naredim – bom že opravila s to zadevo, da bo vse prav. Sem samo malo dušo spustila, ker … sem že povedala zakaj.
Jah, pravim pač, da če bi jaz imela tako vsesplošno nezaupanje v bando lenuharjev, ki si ne zaslužijo plačila, bi gotovo našla dohtarja, ki bi mu zaupala. Samo omenjam to možnost, se ne obremenjujem s teboj in s tem, kaj boš ti v resnici naredila. Ampak roko na srce, kakih hujših težav z zdravstvom do sedaj nisem imela. Pač tu in tam kakšna bolj raztresena sestra, to je pa tudi vse. No, enkrat sem naletela na eno bolj osorno in zadirčno, pa smo hitro našle skupni jezik.:) Enkrat so me tudi kar razburili, ko je bila hči v bolnici, pa je en zdravnik govoril o enih preiskavah, spet drugi o čisto drugih, ki jih je treba narediti, pa naj bi bila odpuščena v soboto, potem se je izkazalo, da je lahko že v petek, itd. itd. Ampak nič pretresljivega. Skratka nič hujšega kot v katerem koli poklicu, kjer je delo z ljudmi. Tukaj je pa vse skupaj seveda še težje, ker gre za delo z bolnimi in velikokrat vsega naveličanimi in tečnimi ljudmi.
Vzameš v zakup, da lahko pride do napak (če so samo administrativne narave, ne bo hujše škode), pa bo razburjanja takoj veliko manj.
No, je že kaj bolje?:))
Se samo oglašam, da povem, da če imaš probleme z zdravstvenim domom Postojna, dobrodošla v klub nezadovoljnih 🙂 Tu je nasplošno znano, da so sestre zadirčne, neprijazne in tudi da moraš vsako informacijo prav vleči iz njih. Res si ne zaslužijo niti tiste plače, kolikor je že boga. Preden me katerakoli napade naj povem, da nas je kar dosti tle v Postojni, ki imamo podobno slabo mnenje o sestrah v zdravstvenem domu.
pa tudi mi ni jasno nekaj: zakaj ne greš k staremu ginekologu, poveš da iščeš novega z razlogi ki si jih nam, pa ti bo morda kar on našel novega dobrega in še datum boš dobila.
in ne v prvo nisi napisala stvari na katere sva te opozorili z Frco, zato sploh dvomim da je kaj od tvojega resnično, samo ker se je v JU dobil poračun in ker je tolk govora o beli stavki (čeprav če si dobor poslušala veš da ne gre za sestre v amb.), si se spomnila in napisalal nekaj kar se ti je izrisalo v tvoji glavi. saj lepo sproti ko te gdo opozori dodajaš to sem že , pa to sem že,… in vedno bolj si žaljiva in jasno strinjaš se samo z tistimi ki pihajo v tvoj rog. pa orpsti ker sme se spustila na tvoj nivo, samo če bi bilo to kar pišeše res, in če to doživim jaz, pol pač ne grem k temu ginkologu, grem k drugemu, ker to sestro boš morala prenašat vsakič ko prideš tja in tega v nosečnosti ni malo.
Sem sestra s splošni ambulanti in kljub želji, da ugodim čimvečjemu številu ljudi, mi to velikokrat ne uspe. Tudi pri nas so določili ure naročanja, pa ne težim in naročom takrat, ko nekdo polikče, imamo ure naročanja in zaradi velikega števila pacientov mi redno zmanjkuje terminov in jih vrinem tako, da sta 2 napisana v istem terminu upajoč, da bo vsaj eden malo bolj kratek in se ne bo vse zavleklo…
Skratka, ne hodimo vse sestre v službo zato, da zaj… ljudi. Enostavno se pa ne da vsega hitro in ustrezno naredit, ker je vsega preveč. Nima smisla razlagati zakaj in česa, vendar zaposleni razen tega, da vodstvu povemo, ne moremo nič. Ko se boste pacienti resnično odločili in začeli upravam pisati konkretne pritožbe, se bo nekaj zgodilo. Sama velikokrat rečem, pritožite se, zares in končno, da bo mene nekdo vprašal, kaj in zakaj je nekdo tako dolgo čakal. Ker prej nisem mogla narediti, ne pa, da nisem hotela.
V novembru bo v rednem času potrebno pocepiti cca 150-200 ljudi na ambulanto. Ko smo apelirače na vodstvo, naj nam dajo vsaj toliko ljudi, kot jih sedaj manjka, rečejo nimamo. Seveda pričakujejo, da bo narejeno vse, tako, kot je bilo še vsako leto.
Dragi pacienti, pišite in pritožujte se. Ne na forumih, konktretno pri vseh direktorjih zdravstvenih ustanov.