Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? prekleto zdravstvo, leni uslužbenci

prekleto zdravstvo, leni uslužbenci

Evo, moram povedati. V kratkem se selimo v drugo mesto, jaz frišno noseča in si rečem, nič bom kar poiskala ginekologa v tem novem mestu. Se pozanimam pri znankah in tudi prek interneta in zvem nekako za dva, da sta ok. Kličem v zdravstveni dom prvič (četrtek popoldan), mi reče sestra “kličite jutri dopoldan”; kličem drugič “ja, za ta dva pa morate klicati ali ob torkih dopoldan ali ob četrtkih popoldan”, pa odgovorim, da sem že včeraj klicala, ona pa kar presliši in tumba o torkih in četrtkih. Jaz pa že skoraj nujno rabim nek datum za prvi pregled … totalna neresnost in še višje plače hočejo, banda lena.

Jaz pa bi pohvalila vse v Golnikovi ambulanti v Ljubljani.

Prijazni, točni, razumevajoči, kot da nisi pri zdravniku.

REs so enkratni in vredni pohvale.

No, jaz temu ne bi rekla lenoba, ampak neka čudna logika. Meni se je to zgodilo s pregledom za oftamologa. Kličem v eno ordinacijo avgusta, mi reče, kličite na začetku oktobra, takrat naročamo, čakalna doba je pol leta. Kličem 1. oktobra, mi reče, ne jemljemo novih spljoh. Pa kako se lahko v enem mesecu to tako drastično spremeni, če pa vmes niso naročili nikogar? Ne mi rečt, da so v enem dnevu zapolnili kvoto za celo leto?
Zelo ljubke so tudi finte, da naročajo samo eno uro zjutraj… in je seveda telefon non stop zaseden. Z bivšim možem sva potem pogruntala finto in klicala s treh telefonov naenkrat – klasičnega in obeh mobitelov. In prišla nekako skozi.

Ma to je klasika v zdravstvu. Moj mož se velikokrat poheca “a si se naročila, kdaj se lahko naročiš?”,……..:))))

Pa še res je, administracija jim ne gre in pika.

Le zakaj so potem čakalne vrste????

Mah, malo sem jezna, ker se take zadeve kar kopičijo. Nekaj časa nazaj sem bila dva dneva na bolniški in sem rabila skoraj dva tedna, da sem prišla do tistega klinčevega bolniškega lista, da sem ga lahko oddala potem na firmi. Vedno neki razlogi, da je potrebno poklicati enkrat drugič, pa vsaka sestra nekaj po svoje govori, kdaj in kako je potrebno določeno stvar opraviti.

Kaj pa kličeš. uleti v ordinacijo in povej kakšna je situacija. to sem jaz naredila in sem bila takoj vpisana.

Zakaj bi se morala voziti čez pol Slovenije, če lahko to opravim prek telefona ? Zamudno in nepotrebno.

Seveda pa bom, kot zgleda, morala ravno to storiti. In takoj v torek zjutraj.

Da niti ne omenjam kolobocij, ki sem jih imela s svoijm prvim otrokom eno zimo, par let nazaj. Skratka, naše javno zdravstvo je razočaranje na celi črti.

Jst vedno preden zelim do zdravnika, zobarja, ginekologa,…pogledam na internet, da vidim, ob kateri uri sprejemajo klice, ker imajo pri nas to doloceno! Za moj zdravstveni dom in bolnico je na internetni strani pri vseh ambulantah to napisano! Posledicno nikoli nimam tezav z narocanjem! In ne bi posplosevala in bentila, da so vsi leni, ker to najverjetneje ne drzi! Le dolocenega reda, ki ga ima zdravstvena ustanova predpisanega se je treba drzat! In bomo vsi zadovoljni, tako pacienti kot zdravstveno osebje!

Nedelja, kako se moj klic včeraj popoldan (četrtek) razlikuje od sestrinega urnika (torek dopoldan in četrtek popoldan) ? Si sploh prebrala, kaj sem napisala ?

Saj jaz kličem ko sprejemajo klice ampak kaj ko je potem drugače. KLičem ob desetih, mi rečejo pokličite naslednji dan po 3 uri. KLičem naslednji dan po tretji, rečejo ja poklicati bi mogli pred tretjo. Ti mi rečejo kličite jutri. Kličem in rečejo da danes pa ne delajo. pa kolkokrat se mi nihče ne javi. grrrrrrrr

Pri zobozdravniku, ginekologu in splošni zdravnici na net-u piše v katerem času imajo linijo odprto za naročanje.
Koledarčke z urniki imam vedno pri sebi, tako da ni nepotrebnih zapletov.
In čez vse zdravstvo bentiti je precej otročje, jaz imam zelo veliko zelo pozitivih izkušenj!

Halo ??? Tinka kinka, posebej zate ponavljam :
>>>
Nedelja, kako se moj klic včeraj popoldan (četrtek) razlikuje od sestrinega urnika (torek dopoldan in četrtek popoldan) ? Si sploh prebrala, kaj sem napisala ?

Kot ponavadi, v zdravstvu so vedno krivi, tisti, ki so na najnižji lestvici. V tem primeru je sigurno krivda zdravnikov, ki se branijo novih pacientov, tisti tamali se pa izgovarjajo na tisoč in en način. Moje mnenje je, da bi bilo potrebno vse take primere prijaviti tistim, ki jim dajejo denar, oni pa so dolžni, da jih kaznujejo pri denarju. Le tako bi bilo kdaj bolje.

Upam, da tiste, ki imate take neprijetnosti, napišete tudi vodstvu kakšno pritožbo. Ker če se boste pritoževale samo tule, ni dosti možnosti, da se stvari spremenijo na bolje.

Jaz imam z zdravstvom tudi precej slabe izkušnje, tudi s privatniki. Golnikova ambulanta pa je res fenomenalna. Ko sem bila na pregledu, je celo zdravnica sestri naročila, da te gospe pa ne brez veze klicat za vsako reč v Lj, ker je od daleč, s Prekmurja. Res prijazno od njih, da tako gledajo na paciente.

Ja, seveda sem prebrala in vem, da delovni čas sestre, ki sedi v ambulanti nima veze z narocanjem! Za narocanje je dolocen poseben cas in poklicati moras le v tem času (ki pa je nažalost običajno le ena ura na dan-pri nas med 7 in 8h zjutraj).

Pa če ona sama reče (ko sem drugič klicala), torki dopoldan in četrtki popoldan ! In jaz sem prvič poklicala četrtek popoldan. Zakaj je pri prvem klicu rekla, “pokličite jutri dopoldan” ?

Niti prvič niti drugič ni rekla npr. četrtek popoldan od 13:00 do 14:00. Nobenih konkretnih ur ali kaj podobnega glede naročanja !!!! A se zdaj razumemo ?

Zdravstveni domovi imajo zaposlene tudi TELEFONISTE, ki dajejo take in drugačne informacije…

Hm, javno je obljavljena ENA številka za ta konkretni zdravstveni dom. In to številko kličem, nato pa me prevežejo, bog ve kam, najbrž na ginekologijo. Tudi sicer mi je tvoj izjava malo čudno, še nisem doživela, niti zase niti pri otroku, da bi telefonist (ali pa vratar) karkoli vedel o urah za naročanje, vedno so me preusmerili v ordinacijo.

Kar pa je še vedno nepovezano z dejstvom, da mi je sestra dajala zavajajoče informacije, ko mi je rekla, naj kličem drug dan dopoldan, kljub tem da sem poklicala na pravi dan (četrtek). Če bi se šlo samo za napačno uro mojega klica, bi menda povedala, kdaj konkretno je potrebno poklicati, ne pa si kar zmislila nekaj na pamet.

New Report

Close