Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Prekinitev spontanega postopka z zamrznjenčki

Prekinitev spontanega postopka z zamrznjenčki

Pozdravljene!

Ker sta danes, 15. dan menstruacije, oba folikla narasla na 33 mm, ovulacije pa še vedno ni, so se odločili, da ustavijo spontani postopek za zamrznjenčke. Baje celo, da sta folikla prerasla v folikularne ciste. Sedaj pa ne vem, kdaj grem lahko ponovno po zamrznjenčke. Naslednji postopek bo s terapijo. A se je še kateri zgodilo podobno? Oziroma ali so še kateri postopek prekinili? Sploh nisem vedela, da je to možno.

LP

Pri teh umetnih je čisto vse možno. Tudi sama fašem vedno kakšno komplikacijo, ki je nikoli nisem predvidevala…
Podobne izkušnje kot jo imaš ti, pa nisem imela, tko da ne vem, kaj naj rečem…

Sama sem trenutno prvič v postopku za zamrznječke (stimuliran z menopurjem). Zanima pa me, koliko časa ste hodile na krvne teste in potem na UZ. Sama imam zelooo neredno m, nekako na 2-3 mesece. Sestre so rekle, da bo malo dlje trajalo, nihče mi panoče povedati, koliko je to – 1, 2, 3 tedne stimulacije ???

Je katera imela podobno situacijo’

Lp vsem in veliko potrpljenja!

Jaz sem bila v LJ 5x. 5. so ugotovili, da se folikl ni očistil, ampak, da se je razvil v cisto. Kako je s stimuliranimi procesi žal ne vem. Odvisno od tega, kdaj imaš ovulacijo, predvidevam.

nova
Uredništvo priporoča


Jaz imam doma 16 mesecev starega zamrznjenčka,pogumno!!!!!

lepo pozdravljene.

tudi sama sem zdaj pred postopkom zamrznjenckov. ovulacijo sem delala z merionalom in nato stopka. zdaj v ponedeljek pa naj bi imela transfer. upam res upam da pridem do njega.

nekje na forumu mi je ena od punc napisala, da naj bi zamrznjencke zamrznili tretji ali pa peti dan, seveda pri meni ni bilo tako. po punkciji jajcnih celic so naredili ICSI z dvemi folikli. kako je to mozno, da zamrznijo takoj po punkciji NE razvite celice.?

danes sem jih poklicala v labor in jih vprasala, ce so ze zaceli z odmznitvijo teh dveh foliklov, pa so mi rekli da se ne, da jih bodo dali jutri na odmrznitev, in da bi jih tretji dan vstavili.
malo sem zmedena, ker nekateri pravijo da jih zamrznejo po tretjem i petem dnevu, meni pa so jih zamrznili prvi dan po punkciji. to se pravi, da je pri meni se eno veliko vprasanje ce se bosta sploh se razvijali.

ce je imela katera se tako podobno iskusnjo naj se oglasi.

lep pozdrav denci

denci

Prvič čujem za kaj takega. Kje pa si v postopku?

090999,lepo pozdravljena!
tudi jaz prvic slisim za kaj takega. sem v postopku v svici.

lep pozdrav denci

denci

Upam resnično, da se ti bo katera oglasila,ki kaj več ve o tem…….meni je vse to španska vas, pa kar mal “čudno” da zamrzujejo na tak način. A ni potem v bistvu manjša možnost?
Zakaj tako delajo?
Joj oprosti, namesto, da bi ti vlila upanje,ti razlagam mojo začudenost in dvom.
Kakorkoli…..držim pesti v pon, da bo vse uspešno in naj se še potem nadaljuje uspešno.
Srečno!!!

090999,naj ti povem, da sem upanje na tej kliniki izgubila. in imam obcutek, da mi ne bo uspelo, pa ceprav bi upanje morala imeti kot vse nase ostale borke, ki se borijo za kaj takega.
ne rabis se mi opravicevat, saj mi nisi napisala nic strasnega kaj bi me prizadelo ali pa spravilo v slabo voljo. to je pac tako in sem vesela, ce nekdo napise mnjenje o postopku takemu kakrsen je. sem vedela ze na zacetku, ko so mi rekli, da so jih zamrznili prvi dan, da bom morala se zraven prej misliti ali se bodo sploh zacele razvijati in ali bodo sploh prej prezivele odmrznitev.
kaj se mi je pa najbolj dobesedno reci (oprosti na izrazu) zasralo pri njih, da sem imela petnajst celic pri punkciji in vse so bile ok. nato pa niso hoteli z vsemi celicami narediti ICSI-a ampak so enostavno semena pustili, da sama predrejo v jajcno celico in sem na koncu od petnajstih dobila samo stiri z IVF. dve sem izkoristila in se nista prijeli. zdaj pa sta se dve, ki ne upam da mi bo ratalo. mislim, da je tonesramno, da so mi enajs celic kar proc vrgli. zdaj bi mogoce imela vec oplojenih in mi nebi bilo treba v novi postopek. to je pac moje misljenje. jaz mislim, da bi praviloma le lahko bilo to tako, da mi same odlocimo,ce ze delamo take postopke, in jih same placamo za odlocitev kateri postopek bi rade naredile IVF ALI PA ICSI…

lep pozdrav denci

denci

Kaj si bila prvič pri njih?A ti jih je kdo priporočil, al kako si prišla do njih. Kako so se ti pa zdeli, ko si imela razgovor z njimi-a ti postopka niso prej opisali in obrazložili? Valjda bi to morali, al ne? Na podllagi čese so se odločili, da oplodijo tako kot so in zamrznejo že prvi dan. Meni je to vse skup mal nelogično. Če prav razumem: imela si punkcijo, takoj oplodijo in že isti dan pač zamrznejo tiste, ki so se oplodile in druge “zavržejo”.Na kako teorijo se oni naslanjajo? Kdaj so ti pa prve dve vstavili…….takrat ko si imela punkcijo? Čist nič mi ni jasno.
Joj, včasih “šimfamo” naše zdravstvo……ma v primerjavi s temi so naši zlati. Jaz upam, da bo vse ok v pon, bi pa zahtevala od njih, da vse razložijo……na osnovi česa se odločajo in delajo tako kot delajo.
Srečno!

090999, cisto prav si me razumela. priporocila mi jih je moja ginekologinja.
ravno zdaj sem klicala v laboratorijum, da bi izvedela, ce se moje dve pikici sploh razvijata.
seveda, odgovor je bil tak, kot sem ga pricakovala. receno je: se opravicujemo ampak imamo slabo novico. vasi folikli se ne razvijajo in niso za transfer. jutri ne rabite hodit k nam. pogovorite se z vaso zdravnico kako in kaj naprej.
jaz pa na drevo in v jok.
se sama imam probleme z endometriozo. to se pravi zdaj pred tem postopkom sem uporabljala MERIONAL in je verjetnost, da se endometrioza dvakrat vec poveca.
ni kaj. v sestem mesecu odpotujem v turcijo. in upam, da bom tam imela kaj vecjo sreco in obrazlozitev o vsem tem.
da ti odovorim se na naslednja vprasanja. ja po punkciji sem prisla peti dan in so mi vstavili dva zarodka. ta dva zarodka, ki pa sta bila zdaj zunaj sta pa zamrznjena prvi dan po punkciji. tudi meni ni nic jasno. vse skup je ena sama katasrofa! tudi kake lepe obrazlozitve nisem imela o tem postopku, saj zato visim na racunalniku in pisem vam, da bi izvedela kaj vec.

lep pozdav denci

Žal mi je za slabo novico in razočaranje.

Ne vem zakaj si v postopku v Švici. Tam živiš? Če je tako, bi ti vsekakor priporočala, da se več pozanimaš o tej kliniki. Verjetno imajo razlog, da zamrzujejo takoj. Mogoče so kakšna nova spoznanja v tej stroki? Ali pa je to mogoče cenejše in si s tem zmanjšujejo stroške? Razlog je vsekakor zelo pomemben. Čudi me, saj Švica slovi po uspešnih postopkih in vse klinike običajno stremijo k uspešnosti. Tudi ne zaupaj samo enemu mnenju – v tem primeru tvoje ginekologinje.
Vsekakor primerjaj tudi z drugimi klinikami. Tudi v Turčiji.

Verjamem, da ti bo uspelo. Srečno!

denci

Žal mi je, da se je tako končalo. Ne obupaj in se res malo bolj pozanimaj o vsem skupaj, kako to delajo in zakaj. Drži se ….SREČNO!

lepo pozdravljena 090999,
se je pac tako koncalo. vprasala sem jo, ce je to zares pravilno kar so naredili, in da nisem zadovoljna z postopkom. ona pa mi je odgovorila: da to mora biti tako in da je to pravilno narejeno tako kot so oni naredili. rekla sem ji, da pac nisem zadovoljna z tem da sem imela petnajst jajcnih celic in da so mi kar tako enajst njih zavrgli.
pa je rekla: naslednjic, ko bomo poiskusali znova, da bodo oni oplodili vse sami. sem si mislila zdaj odenkrat pa kar gre, ko se malo protozis kar mi ni pasalo.
blagor se vam v sloveniji, vi imate vsaj nekajkrat brezplacno ta postopek, ce se ne motim, tu pa moras vse stroske od prvega poiskusa placati vse sam do zadnjega.
upam, da mi naslednjic uspe in bom kar dobro razmislila komu, kdaj in kako.

lep pozdrav denci

denci

A ja, zdaj pa bodo-zakaj ti pa zdaj niso????
Ja res je potrebno težiti na veliko še preden se te dotaknejo-očitno, saj čene zafurajo in naredijo po svoje.
Ne se dat!!! Kar še mal jim zateži, ko boš šla ( če se boš seveda odločila spet za njih) na ponovni razgovor.
SREČNO

090999, lep pozdrav.
do se videla kako in kaj naprej. vem zdaj le to, da me trebuh boli v spodnjem delu trebuha. nevem pa zakaj. se sama imam probleme z endometriozo. do zdaj nisem imela bolecin.
zdaj po tem pa se je vse spremenilo.

sabs..

Podobno se dogaja tudi meni. Jutri grem še zadnjič na UZ in če folikel ne bo počil, bodo prekinili postopek. Danes je bil velik 31 mm. Zanima me, kako se je pri tebi nadaljevalo… Ali si že v novem postopku?

lp

New Report

Close