Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje prehransko dopolnilo

prehransko dopolnilo

Spoštovani
Zaradi povišanega holesterola sem prib. tri mesec uživala Holex. Holesterol se mi je znižal, razen trigliceridi niso še čisto ok. Sem pa imela pri kontroli krvi rahlo povišan AST in ALT. Zanima me, ali lahko povzroča Holex to odstopanje? Zanima me tudi, če lahko razkuževanje rok z alkoholom vpliva na jetra? Alkohol pijem sicer zelo poredko in v majhnih količinah.
hvala vam za odgovor

Spoštovani,

na jetrne teste lahko vpliva marsikaj. Rahlo povišane vrednosti bi bile lahko posledica jemanja prehranskega dopolnila, ki ga omenjate, seveda pa so lahko tudi posledica intenzivnega razkuževanja rok z alkoholom. Oboje je možno, seveda pa so možni tudi drugi razlogi povišanja jetrnih testov. Spremljajte vrednosti še naprej in se o tem pogovorite z vašim osebnim zdravnikom.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close