Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Prehranska svetovalka Shelly – IZKUŠNJE

Prehranska svetovalka Shelly – IZKUŠNJE

Pozdrav. Mene pa zanima, če imate kake izkušnje s to Get Lucky With Shelly, neko Špelo, ki se je oklicala za prehransko svetovalko in promovira zdaj veliko ogljikovih hidratov. Vidim da je folk kar navdušen nad njo, pač no ima neko bazo ljudi. Ampak jaz bolj kot jo gledam in poslušam bolj je jasno, da nima pojma o presnovi in prebavi. no tega sploh ne loči. pa da ne govorim o tem, da govori da je fermentacija “kakanje bakterij”.

Kaj pri nas vsi že lahko take stvari trosijo? pa to je ja nevrano!
tale video Get Lucky With Shelly https://www.youtube.com/watch?v=8k_ByWd5Nj0&fbclid=IwAR22F-PvSos_7PLmmT4FnHS2PvaMsjd5p_IkW0UtpvlLeVDxWp3VyxMjCJo

Sem pogledala objave, jih je res veliko, seveda nisem uspela vsega pregledati. Gospe ne poznam. Kot je objavila se je odmaknila iz svojega osnovnega poklica in se posvetila preučevanju prehrane.
Pozdravljam, da se ljudje zanimajo in izobražujejo na področju prehrane, saj je to za naše zdravje resnično eden izmed temeljev, malo manj sem navdušena nad vedno pogostješim nazivom nutricionist, vendar pa ne morem soditi, verjetno obstaja neka podlaga na osnovi katere se lahko nekdo tako opredeli.
Kar sem uspela videti (zgornje povezave nisem uspela odpreti, češ da je video umaknjen), je jasno od kod črpa informacije. Osnova je Kitajska študija dr. Campbella (nadaljevanje pa je napisal tudi njegov sin), ki je nastala na osnovi velike mednarodne raziskave. Osnove so torej strokovne, seveda pa je pomembna tudi interpretacija. Knjiga je zelo poljudno in vsakomur razumljivo napisana (tudi prevedena v slovenski jezik) in vam jo priporočam, da jo preberete in si ustvarite svoje mnenje.
Ogljikovi hidrati so opredeljeni kot gorivo za naše telo, beljakovine pa so pomembne za obnovo in rast in naj ne bi predstavljale vira energije.
Je pa v poplavi prispevkov resnično težko izbrati pravo pot in je potrebno malce širše pogledati stvari preden se odločimo slediti neki ideji. Omenjeno gospo vidim kot nekoga, ki prebira veliko literature o prehrani in potem zbrane informacije v svoji intrepretaciji podaja širšemu krogu. Vsak prevzema svoj del odgovornosti (tako tisti ki podaja, kot tisti ki prevzema informacije), predlagam vam, da ste kritični in ko dvomite v povedano (kogarkoli) to preverite in pridobite še drugo mnenje.
Res je da internet daje veliko, včasih celo preveč možnosti in svobode :-). Torej po pameti.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close