Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil prehrana v nosečnosti

prehrana v nosečnosti

Lep pozdrav ga. Verbnik!

Ker sem noseča, se trudim čim bolj raznoliko in zdravo prehranjevati. V službi imam za to malo časa, zato posežem po kakšnem kosu sadja, jogurtu, siru ali pekovskem pecivu. Glede slednjega pa imam določena vprašanja. Skoraj vsakodnevno uživam pekovsko pecivo, ki je v obliki koruzne, ajdove ali pirine palčke. Ajdova in pirina palčka sta po vrhu potreseni z mletimi pirinimi oziroma ajdovimi zrnji. Grobo mleto žito je domnevno toplotno obdelano pri peki palčk, vendar me vseeno gloda dvom, če je v žito takšni obliki, ko je le na hitro spečeno in še vedno trdo na ugiz, varno za redno uživanje v času nosečnosti?

Hvala za vas čas, želim vam lep vikend!

Termična obdelava poteka na zelo visoki temperaturi in posip se na pekovsko pecivo dodaja pred njo. Glede na izpostavljenost posipa (na vrhu) in majhnost (drobljeno zrno) je le to zagotovo obdelano na dovolj visoki temperaturi in dovolj dolgo da vas, s tega stališča, naj ne skrbi.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni!

Kaksna je verjetnost okuzbe z listerijo v zacetku nosecnosti…pojedla sem manjso kolicino sira ki je imelo okrog bele liste (vec casa je stalo v hladilniku nezasciteno rok je se do marca 2018)
Seveda sem sir obrezala da ni bilo vec nic belega… je pa bil trapist .
Strah me je okozbe. Sir je bil potem 10min v pecici na 170°C.
Hvala za odgovor.

Spoštovani,
Vam pa se lahko le opravičim, saj mi je vprašanje “povsem ušlo” in čeprav sem pripravila odgovor vidim, da ni bilo objavljeno.
Upam, le da je tako z vami in vašim malčkom vse v redu, sta zdrava in da se otrok lepo razvija.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close