Pozdravljeni!
Noseča sem 19 tednov, pa me malce skrbi, ker me še vedno muči precej kisline v želodcu. Te težave sem imela že pred nosečnostjo, sedaj pa so se še precej stopnjevale. Še posebej imam težave z uživanjem mlečnih izdelkov, pa se bojim, da telo ne dobi dovolj kalcija. Mleko samo mi nikoli ni kdo ve kako ustrezalo, sem si ga pa z veseljem privoščila s kakšnimi korn-flaksi ali čokolinom, sploh pa sem bila redna “uživalka” jogurtov. Sedaj pa mi je slabo po vsem, kar le malo diši po mleku, razen po trdem siru, ki pa ga ne morem uživati v neomejenih količinah, saj je premasten in me ne nasiti. Zanima me, kako naj težavo rešim, saj otročka seveda ne nameravam prikrajšati za vir kalcija in še česa zdravega, ampak s stalno slabostjo v želodcu se pa tudi težko sprijaznim. Je dober vir kalcija še kakšna druga hrana?
Podobne težave imam z zauživanjem tekočine, tudi čisto navadne vode. Vem, da naj bi v nosečnosti dosti pila, pa mi je po pravici povedano slabo, če pijem več, kot sem v resnici žejna (pa žal nisem kaj dosti). Obstaja kakšen nasvet tudi v zvezi s tem? Vnaprej hvala!

Spoštovani,

kar vam ne ugaja seveda ni treba početi na silo. Če ne prenesete hrane, v kateri je več kalcija (momogrede je to tudi meso), potem lahko kalcij nadomeščate tudi s šumečimi kalcijevimi tabletami, npr. Ca-C500 Sanoz ali čem podobnim. Enako velja za tekočino. Silite se z njo le do meje, ko vam prične slabšati počutje.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close