Prehrana
Pozdrav, zadnje čase se pravi kakšnega pol leta se dosti trudim pri prehrani, kupujem večinoma v bio trgovinah, delno imam tudi dieto proti kandidi, začel sem jesti alge, piti zeljnico in molkosan itd. Vendar že nekaj mesecev čutim konstantne bolečine v ledvicah, opažam pa tudi večje izločanje sluzi iz debelega črevesja pa me zanima če ima to kakšno povezamo z spremembo prehrane. Hvala
Zelo težko vam svetujem kaj konkretnega. Vendar, če se v blatu pojavlja sluz, je to lahko povezano z mlečnimi izdelki (ki jih ne prenašate). Tudi v molkosanu se mlečni proteini, zato boste morali poiskati druge probiotične bakterije.
Ledvice bi vas lahko bolele zaradi ledvičnih kamnov ali peska. Če pijete veliko zelnice in jeste bolj bazično, potem tudi razkisavate telo. To pomeni, da je urin zelo kisel (njegov pH) in v ledvicah nastanejo kislinski kristali (pesek). Na UV se ponavadi ne vidijo, ker so premajhni. Predlagam, da si izmerite pH urina (dnevna krivulja, tri dni). Če bo zelo kisel, potem moja teorija drži in bo potrebno razkisati telo (pa ne samo z zelnico). In pijte veliko vode.
LP