pregled sluha pri dojenčku?
Pozdravljena!
mi smo bili z našo petmesečno punčko že trikrat tam, ker so ugotovili težave s sluhom že v porodnišnici. Sprva je kazalo, kot da je povsem gluha, zdaj pa se je k sreči izkazalo, da gre za naglušnost, tako da bo morda dobila slušni aparat, morda pa se bo stanje še popravilo, tako, da niti ta ne bo potreben.
Pregled traja res precej dolgo, to pa zato, ker mora pri določenem delu preiskave otrok spati in običajno kar nekoliko traja, preden ti ga uspe uspavati. Sicer pa vas pri tem nihče ne priganja, lahko se vmes tudi malo sprehodite, če vam to pomaga k uspavanju. Iz tega razloga je tudi pametno imeti s sabo stekleničko (če ne dojiš) oz. nekaj, s čimer se najlažje pomirita.
Pregled sam ni nič boleč, naša je samo malo positnarila, ko so ji gledali v ušesek in ji ni bilo všeč, da smo ji držali glavico na miru. Sicer so pa zelo prijazni, sploh do tako majhnih otrok. Nas so vsakič tudi napotili v posebno sobico, tako da nismo čakali na hodniku med vsemi drugimi pacienti (sploh zdaj, ko se že začenjajo razne viroze).
Del pregleda pa je otrok buden, predvajajo mu različne zvoke in opazujejo odziv. Ves čas ga imaš v naročju, tako da ni nič posebej stresnega zanj. Naši punčki se je vse skupaj zdelo kvečjemu zanimivo.
Upam, da vam bo to kaj v pomoč, pa dobro opravite!
A
pozdrav.
tudi mi smo morali z našo malo na pregled, ker je ob porodu dobila vnetje. v porodnišnici se na rutinski pregled ni odzivala in niti kasneje na pregledu. pri enem mescu pa smo šli najprej na pediatrično, kjer so jo najprej s sirupom uspavali in ji merili odziv slušnega živca (dali so ji neke senzorčke na glavico in s slušalkami spuščali zvoke). ugotovili so, da sliši od 60 dcb naprej, manj pa ne. pri dveh mesecih smo šli na polikliniko. tam je imela različne preizkuse sluha. vse skupaj je trajalo dve, tri urce, ker mi je hitro zaspala za en pregled. v resnici je bilo kar zanimivo kako to merijo in kako se zapreš v različne sobice in merijo. no ugotovili so da slišimo na eno uho 35-40 dcb na drugo pa 40-50 dcb. torej se boljša. kljub temu so nam dali aparatke z minimalnim popravilom sluha (naj povem da je normalno nekje 20 dcb npr. 40 dcb je čebelica na travniku).
pohvalit moram osebje, ker so resnično zelo prijazni.
zdaj imamo ponovno kontrolo januarja z aparatki. naši ta mali aparatki ne delajo ne toplo ne mrzlo. ne vidim razlike če jih ima ali če jih nima. vprašala sem če jih bo potrebovala ali se bo še popravilo pa so rekli da je še zgodi, v bistvu ne vejo ali je še vnetje ali je okvara sluha. upamo na bolje…
brez panike, pa hrano s sabo, ker glede na to da sta dve bo verjetno dalj trajalo….
lara, nova gorica
uf sem vama hvaležna,tole pa res ni mačji kašelj, no upam, da nam bo uspelo tole jutri, ker si nisem predstavljala, da bi jih hranila, kar na hodniku, pa čeprav smo na flaški, sem kar vesela, ko si omenila tisto sobico!
Upam, da ker sta dve ne bo pri nas pol 6-ur!!!!
hvala hvala, bom sporočila jutri kako je bilo!