Predolga krvavitev

Pozdravlejni, upam da ste dobro.


21.7 sem bila  na pregledu – predolga krvavitev.  UZ brez večjih posebnosti. 23.7  napotena na histeroskopijo, ki pa je ni bilo mogoče opraviti. Bolečine in vhod v maternico ni bil mogoč, je bilo že preveč zadebeljeno.



Krvavitev ( prvi dan zadnjega ciklusa je bil 4.7.) je še vedno prisotna, rahla, ne trenutke že mislim, da ne bo več, pa se spet pojavi v dnevu.  Ni rjava ampak boljkotne sveža kri. Bolečin ni.


Je to ok in  čakam, kakor je bilo dogovorjeno z zdravnico, ki je bila tedaj na delu –  na pojav naslednje menstruacije?


Ko sem včeraj želela  sporočiti, da krvavitev še vedno ni prenehala, so mi dejali, da naj še počakam, če bo minilo oz. ali se bo pojavila  normalna menstruacija. Zdravnice mi niso prevezali.


Moji cikli niso več redni, izginejo tudi za 3 mesece. ( 51 let ). Leta 2018 sem imela predolgo menstruacijo , tedaj sem dobila tablete in je bila nato opravljena histeroskopija. Vse ok.


Imam še 6 tabletk na voljo, ampak…




Neskončno hvaležna za odgovor oz. nasvet!

Spoštovani,

morda ne vem vsega, ampak nekoč smo pri takšnih krvavitvah opravili abrazijo (postrganje sluznice + histološki pregled). Še zlasti, če načrtovani postopek histeroskopije ni bil možen, bi lahko brez zadržkov posegli po malce manj modernem, a zato zanesljivem postopku – abraziji. Če bi bili v moji oskrbi, bi vam ponovil UZ rodil in če bi bila sluznica še vedno zadebeljena, bi opravil abrazijo.


torej čakam… pred mano je dopust, tako, da tudi do vas ne bi uspela priti…mislite, da bi vzela tablete Primulut nor 5 mg? l.18 sem imela po njih močne nore krče hvala za odgovor

Spoštovani,

ja, lahko poskusite z uporabo Primolut Nor 2 x 5mg/dan za vsaj 12 dni. Če uspete ustaviti krvavitev, pričakujte po prenehanju uporabe odtegnitveno krvavitev, ki bi naj sčistila maternico kot menstruacija. Trenutno sem pa na dopustu in do 17.8. osebno žal ne bom dosegljiv.


Hvala, na žalost nimam dovolj tabletk, le za 6 dni.

Uživajte na dopustu max.

potem si jih pa v naslednjih 5 dneh poskusite priskrbeti. Saj ni potrebno drugega kot recept v sistemu, kar je mogoče tudi po telefonu in brez vaše osebne prisotnosti v ordinaciji.


New Report

Close