Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Predležeča posteljica

Predležeča posteljica

Lep pozdrav!

Sem v 30. tednu nosečnosti.

Posteljico imam spredaj in nizko.
V 23. tednu je bila posteljica 1 cm do NMU, rečeno je bilo da se bo še dvignila.
V 27. tednu je posteljica bila še zmeraj 1cm do NMU in ponovno mi je bilo receno, da se še lahko dvigne.

Na pregledu v 30. tednu je posteljica 1,2 cm od NMU, torej se ni dvignila.

Brala sem, da če se do 28. tedna ne dvigne, da se tudi ne najverjetneje ne bo. Za naravni porod bi morala biti 4 cm od NMU.

Otrok je bil dvakrat že v glavični vstavi, zdaj nazadnje pa v medenični.

Torej, me zagotovo čaka carski rez? Kako se v lj porodnišnici postopa v takih primerih? Kako vi postopate v takem primeru?

Hvala za mnenje!

Spoštovani,
jaz bi bil pa bolj potrpežljiv in bi počakal do takrat, ko se odločamo glede poroda, kar je od 37. tedna dalje. tudi medenična vstava ni nujni razlog za CR. In nenazadnje se lahko do 37. tedna plod še tudi spontano obrne. Ne fiksirajte se na CR, dokler ni neizogiben, sicer boste v slabi koži, če se izkaže, da CR ni potreben.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------