Najdi forum

Mogoče sem zgrešeila forum, ampak nevem več kam naj se obrnem po pomoč. Imam 16 mesecev staro hčerko, ki pred vsakim spanjem tudi popoldanskim k sebi začne stiskati svojo igračo, takoj ko jo položim v posteljico. K sebi jo stiska tako močno da zraven stoka in se napenja. Nogice pokrči k sebi, proti trebuščku, glavico pa obrne vstran in k sebi privije svojo igračo. To počne tako dolgo dokler ne zaspi tudi po pol ure. Včasih vmes malo preneha in se popgovarja ali pa se smeje in kriči potem pa ponovno k svojemu do”dogajanju” in zaspi. Ji pa postane zelo vroče in je popolnoma prepotena in ima čisto mokre laske.
Poizkusila sem že vrsto načinov, pomaga mi tudi partner vendar nama ne uspeva, ne s petje, ne s pozibavanjem, ne pogovarjanjem, ali da bi jo držala za rokico.
Pediater in jaz sva bila na začetku mnenja, da bi lahko bila zaprta ampak sedaj ni več dvoma da ne gre za zaprtje, ker s tem nimamo problemov, drugega mnenja pa nima.
Naj povem da imamo zelo preprosto vzgojo, da se ne kregamo, na vpijemo in da hčerka skoraj nikoli ne joka, le kadar pade ali pa se udari. Tudi pred spanjem nikdar ne joka in jo nikoli nisva pustila jokati. Je pa zelo živahna in radovedna. Posvetiva ji tudi ogromno časa. Enako tudi pred spanjem. Imamo vsak dan enako rutino. Kopanje, steklenička mleka z mano ali partnerjem, petje, ali pogovarjanje ( na njen način) pa lubčka za lahkonoč.

Upam da boste imeli vi kakšen nasvet ali pa me vsaj napotili na prvo pot.

Hvala

Smo imeli podobno situacijo. Enkrat sem pa umaknila igrače iz postelje, od takrat mirno zaspi. Predvsem na začetku je trajalo dlje časa, da se je umirila in zaspala. Zdaj v posteljici mirno zaspi.

Morda stiska igračo, ker gre spat pa še ni umirjena dovolj. Morda bi pol ure prej že umirili situacijo (ne toliko hrupa, informacij). Morda?

lp
Helena

Lott4,
vaše vprašanje bom posredovala Francki.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Naša počne podobno, oziroma zgleda podobno, kadar se samozadovoljuje. Stoka, stiska nogice, spoti se… Čeprav to sedaj že dolgo traja, mi je bilo rečeno, da bo slej ko prej minilo. Seveda pa to ni nič hudega.
Mi ponavadi ignoriramo, če je možno, jo s čem zamotimo, se ne obremenjujemo.

Pomembno je, da se otrok počuti ljubljenega in sprejetega in da ne dobi občutek, da počne kaj slabega.

Lp,
Sonja

postovani.

Iz opisa (in glede na to, da za vedenje vase deklice ni medicinskega vzroka) bi sklepala, da
gre za navado (pred spanjem). Za nacin, kako se deklica uspava. Tako kot pravite, eni otroci
“vedo”, da se bo slo sedaj spat, ko jih polozimo v posteljico, jim zacnemo peti, jih zibati, jim
brati pravljico. eni otroci pred spanjem skacejo po postelji, eni se morajo trikrat lulat, eni
zahtevajo lucko, spet drugi silijo (ceprav so ze povsem utrujeni) iz postelje …
Ker med samim “uspavanjem” vasa deklica ni nerazpolozena, sitna … mislim, da nacin, kako
leze v spanec ni zaskrbljujoc.
Je navada.
Bilo bi zanimivo, ce bi tisto igracko, ki jo pri tem uporablja (pustili) pozabili doma, ob priliki, ko
greste na dopust, na daljsi obisk, kjer boste tudi prespali.
Pri tem pazite, da “pozabljene” igrace ne nadomesti z neko drugo.

Vasa izkusnja bo zagotovo zanimiva se za mnoge druge starse, zato nam se kaj sporocite.

S pozdravi.

Francka

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni

Hvala za odgovor žal pa si z njim ne morem pomagati, ker se je očitno te igrače zelo navadila, in je bilo joka čisto preveč zato sem popustila in ji dala njenega delfinčka. Je pa res da sem se spomnila da verjetno sploh ni kriva igrača, ker je ona že prej preden je sploh izbrala svojo igračo, preden je zaspala, stisnila roke v pesti jih dala v višino glave , glavico v stran, nogice pa k sebi, le da je to počela kadarkoli tudi pred previjanjem. Bila je tako trda da ji nisem mogla zamenjati plenice, kdaj je to minilo pa se sploh ne spomnim. To pred spanjem me pa resnično zelo moti, ker je to početje kar glasno.
Hvala

New Report

Close