(pre)debel pes

Po kastraciji se je naš kuža precej zredil, čeprav poje enako kot prej, zadnje čase pa celo manj. Zaradi operirane tačke ne more več hoditi na daljše sprehode, najraje poležava in je stalno laaaačen…
Ali je kakšna druga rešitev, razen stradanja, tega res ne bi radi…

light briketi.

Hej!

Če se pes trenutno ne giblje dosti(zaradi operirane tačke), bi bilo morda res dobro da prešaltate na light brikete. Mislim pa da se mu bo teža popravila, ko bo spet lahko imel aktivne sprehode. 🙂 Koliko časa pa ne sme imeti aktivnih sprehodov?

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

On že lahko ima aktivne sprehode, ampak se zaradi tačke( utrjena z vijaki), starosti (12 let) in verjetno tudi teže, noče sprehajati dalj časa. Komaj ga prepričamo, da gre na malo daljši sprehod, vmes se kar uleže, lovi bližnjice itd.
Torej bomo poskusili še s temi briketi, čeprav briketov načeloma ne mara. Zato pa, če le more, poje mačkam njihovo hrano…
Lp,
darja

Pa ne ga sedaj pri teh letih dat na light brikete sploh če jih ne mara,moja kokeršpanjelka je stara 14 let in prava “pujsa”in mi na misel ne pride,da bi jo dala na dieto.Naj uživa ob hrani še zadnje mesece,upam da še tudi leta.Mogoče mu samo bolj pusto meso pripravite(piščanec,puran,govedina..).Malce mačje hrane(za posladek) mu pa tudi ne škodi,ne pa da bi se v usnovi hranil z njo.Čeprav jo psi načeloma obožujejo.Lp

Se strinjam s kimm,če debelost ni rizična za njegovo zdravje in če ni res pretirana,mu ne silite briketov,vendar ga raje na sprehodih malo angažirajte z igro.

Pri 12 letih pes se ni tako star (ne vem pa za kaksno pasmo gre), da ne bi mogel ziveti se nekaj let. In debel pes je vse prej kot zdrav, tako, da psu s pomocjo veterinarja “izracunajte” koliko manj hrane naj dobi, da bo zelo pocasi shujsal. Poleg briketov obstaja tudi alternativa, to je doma pripravljena hrana. O pripravi hrane je bilo ze kar precej napisanega na forumu. lp

Moji dva bojevnika sta kastrirana in Xena je sterilizirana. Brikete jejo normalne za male pse (Royal C, Hill’s…), le količina je primerno manjša odkar so kastrirani, oz. sterilizirani.

lp, Katarina

Kužek je mešanec, velikosti španjela (malce daljša verzija) in je imel pred enim mesecem 24 kg !!!!!!!!
Stalno je lačen – pobira drobtinice po tleh kot kakšen ptiček 🙂
Mislim pa, da debelost vsekakor je rizična za njegovo zdravje. SPloh, ker ima tačko utrjeno z vijaki in prevelika obremenjenost sigurno, dolgoročno gledano, ni dobra zanj.

Živjo!
Jaz bi šla tudi na light varianto! Obremenjevati njegov organizem, ker “mu itak ne ostane več veliko življenje”..hja, ne bi komentirala, kimm. Ubogi psi, ki zadnje dneve življenja tako “uživajo”, vi jim jih pa še skrajšujete!

Še veliko lepih let s kužatom!

LP, Maša

Joj, buča, upam, da tole ni letelo name. Jaz vsekakor upam in si želim, da bi bil Beni z nami še zelo dolgo časa, zato pa tudi iščemo rešitev.
Sicer pa – kimm – naš španjel je star 17 let, pa ga vseeno ne filamo s hrano, ki bi mu lahko posredno škodovala…….
Najbrž bodo light briketi na prvem mestu, potem pa preletimo še forum in najdemo ustrezno kuhano hrano, ki ne redi.

Psu naj cimprej pregledajo se scitnicne hormone – nezadostno delovanje scitnice je pri starejsih psih zelo pogosto, kaze se pa prav v pridobivanju teze in nezainteresiranosti za kakrsenkoli fizicni napor.

pozdravcek,

proxima

Ne, nikakor! To je letelo na tiste, ki svoje starejše kužke že pomalem odpisujejo in jih debelijo in debelijo, zato da bi užival še zadnje trenutke življenja, pri tem pa ne pomislijo, da mu jih pravzaprav skrajšujejo…

Vse najboljše za Benija, ta kuža ima res srečo!!!

LP, Maša

Ko bi videla, kakšen gospodič je postal……..mala zavaljena kepica.

Hvala vsem za pomoč. Od danes je Beni na dieti – po navodilih strokovnjaka hujša s pomočjo posebnih briketov. Prvo porcijo je kar z veseljem pojedel in upam, da mu bodo še dolgo všeč…. saj je to edino, kar bo dobival kar nekaj časa.
Rezultate sporočim, ko bodo vidni.

New Report

Close