Najdi forum

Prebavne tezave

Pozdravljeni,

Stara sem 33 in ze skoraj leto dni imam tezave s prebavo. Zjutraj, ko vstanem imam pogosto drisko. Poleg tega pa me zjutraj precej crvici. Te problemi trajajo nekaj tendnov, nato je nekaj casa boljse in potem se spet ponovi. Poleg mega imam tudi konstantno topo bolecino (ves cas!!)na levi strani trebuha v spodnjem delu (malo pod popkom levo, nad jajcniki). Tocno lahko dolocim iz kje izhaja. Ni huda bolecina, gre bolj za neprijeten obcutek, kot da tam “nekaj je”. V zadnjem casu me je zacel boleti se kriz na levi strani. Apetit se mi je poslabsal, izgubila sem nekaj kg. Krvna slika je ok, bila sem pro internistu, kateri mi je z ultrazvokom pregledal zgornji del trebuha (mi lahko pojasnite cemu pregled zgornjega dela, ce imam tezave spodaj?)
Tezave so vse pogostejse in zadnje case imam stalno v mislin, kaj pa ce je rak, sap se tezave stopnjujejo… Prejsnji teden sem imela povisano temperaturo ves teden (do 38), slabo mi je bilo, prebavne tezave, kri je bila popolnoma ok. Po enem tednu je temperatura izzvenela.
Prosim za nasvet, ali gre lahko za raka na crevesju glede na tezave(vem da je pri moji starosti manj verjetno)? Ali bi bilo smiselno opraviti ultrazvok crevesja in kolonoskopijo? Pri jinekologu sem bila in je vse ok.

Hvala za nasvet in lp.

Kako ste rešili zadevo? Imam podobne simptome….

Pozdravljeni,

moja hčerka (28 let) ima potrjeno genetsko bolezen miotonična distrofija tipa 1.

Na nevrološki kliniki je zaradi te bolezni, ki je multisistemska in zajema različne dele organizma, med drugim dobila napotnico za prvi gastroenterološki pregled .

Ima dlje trajajoče prebavne težave (pogosta driska takoj po zaužitju hrane in tudi krče v želodcu, včasih tudi bruhanje.

Mi lahko svetujete, na katerega strokovnjaka oz. ambulanto bi se lahko obrnila?

 

Hvala za odgovor

New Report

Close