Prebava-pomoč prosim!
Pozdravljeni!
Pred kratkim sem bila na kolonhidroterapiji ravno zaradi slabe prebava(na blato grem 1-2x na teden).Po kolonu nisem šla 7 dni na blato,tako da sem morala vzeti odvala in zdaj spet nič!
Naj povem,da sem po porodu dosti shujšala,da imam kronično bolezen,ki je tudi vzrok zaprtju,da nikakor ne morem uživat presne hrane in sadno-zelenjavnih sokov,ker je moja teža že tako prenizka in jaz sem čisto švoh,če ne jem konkretne hrane,jem pa veliko suhih sliv,marelic,pijem veliko vode 2l na dan…..Ne vem več kaj naj naredim.Zdi se mi,da meni blato zastaja nekje v zg.delu črevesja in enostavno ne gre ven,dokler se črevo ne napolni,kar ni niti najmanj dobro.Naj povem,da si tudi trebuh masiram,delam vaje za prebavo,poskusila sem v preteklosti jesti in piti vse živo(Donat,laneno seme,zelnico,kislo zelje,toplo vodo na tešče,…
S čim lahko še poskusim uredit to mojo trmasto prebavo?A je sploh mogoče v mojem primeru?
Hvala in lp!
Tudi tisti, ki imajo urejeno prebavo, po kolonski hidroterapiji ne gredo takoj na stranišče, ampak po 1-2 dneh.
Ponavadi je pri zaprtju motena peristaltika črevesja, ker je črevo preveč zastrupljeno. Če želite s kolonsko hidroterapijo pomagati črevesju pri razstrupljanju, morate iti na KH 1 do 2 x na teden in sicer 2 do 3 mesece, torej 10 do 15 seans. Ena ne bo čisto nič pomagala.
Ker hrana predolgo ostaja v črevesju, pride do gnitja in vretja, zato se še bolj zastrupljate in vrtite v začaranem korgu.
Predlagam, poleg KH, še dnevno klistiranje, in visoke doze probiotičnih mikroorganizmov (tekočih, ker bolje pomagajo pri zaprtju, 2 x 50 ml na dan, lahko tudi 2 x 100 ml).
Ne morem vam garantirati, da bo 100% učinkovalo, vendar morate najprej poskusiti z zgoraj opisanimi predlogi. Če ne bo bolje, se ponovno oglasite.
LP