Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja praznovanje rojstnega dneva

praznovanje rojstnega dneva

Naš malček bo v juniju praznoval 2. rojstni dan. Radi bi povabili prijateljčke, zato iščemo primerno/zanimivo lokacijo za praznovanje v Ljubljani ali še raje v okolici.

Zdi se mi, da je še prezgodaj za animacije, bi pa bilo lepo, če bi bila na razpolago igrala, živali…

Imate kakšno idejo? Prosim, sporočite mi.
Lep dan vsem,

Romana

ne vem za lokacijo, zbodla me je samo tvoja pripomba, da za animacije so 2 leti stari še premejhni-NO TO PA SPLOH NI RES, moj otročiček je že pri 6 mesecih sledil prstom na katerih so bile glave živali in smo uprizarjali pač lutkovno predstavo.Pri 1 letu pa je v redu sodeloval, se smejal, resno gledal,pokazal kateri lik mu je všeč in kateri ne…pri 2 letih pa imamo že prave lutke.Hočem reči, treba je začeti čim preje.Me zanima kdaj bo po tvoje pravi čas?

Z ANIIMACIJAMI SEM MISLILA PREDVSEM NAJEM “IGRALCEV”. Pred kartkim smo bili na roj.dnevu z Nodijem. Saj so ga otroci gledali, poslušali… apmak so komaj čakali, da se bodo lahko igrali. Sama bi raje povabila kolege nekam ven v naravo, da nekaj pojemo, spijemo, se igramo…
Kam torej?
Za lutke seveda ni prezgodaj nikoli. Že kot dojenčku sem uprizarjala igrice, zato…
Lp

Mogoče Živalski vrt v Ljubljani?

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Tudi jaz sem mnenja, da so razni animatorji pri enem ali dveh celo pri treh letih brez veze. Danes preveč hitimo oziroma prehitevamo stvari. In kaj jim bomo ponudili ko bodo stari 6, 7 let….
Pri vaši starosti je najbolj pomemben varen prostor kjer se malčki lahko igrajo. Poleg živaskega vrta morda kakšen piknik na kakšni turistični kmetiji.

še ena ki se ji ne ljubi za svojega otroka naredit čim več-najboljše je da skozi spijo, pajadede

japajadede ! To sploh ni res!Za otroka bi lahko “naredila” tudi to, da bi v Šparu kupila torto in bi jo doma pojedli -sami. To namreč naredi največ strašev za otrokov rojstni dan!
Otroku se razdajam od jutra do večera, dobesedno, zato ne bodi takšna
Raje daj eno lepo idejo za praznovanje
In to, da najameš animatorja ne pomeni, da narediš ti kaj dobrega za otroka. Se mi zdi, da delo prepustiš drugemu! Ti le plačaš tam od 200-400€.
Pa ne spet moralizirati, da bi za otroka dale vse.
Jaz dam sebe in moj čas in imam dobro vest!

Romana*, prav si povedala. otroku daj sebe in svoj čas. za praznovanje rojstnega dne za dveletnika je pomoje najprimernejši prostor kar lasten dom, no če ni stiske s prostorom. Ali pa da se pripravi zunaj kak piknik v naravi, na čimbolj odprtem, velikem, ravnem, varnem prostoru (kakšen travnik, jasa mogoče?), pa kakšna žoga, in se lahko žogaš, loviš, itd.. tudi igrala so super 🙂 tako majhni imajo najraje preproste igre, čimveč norenja pa tako 🙂 No, če si pa doma v krogu domačih, je pa tudi lepo, napihneš balončke in se igraš z njimi, razrežeš torto, malo pocka, pa tak, kakšne otroške pesmice daš gor, druženje, smejanje,igranje.. v glavnem sploh ni potrebe da bi se delalo vse na veliko in da bi človek zapravil ogromne vsote denarja pa prirejal take zabave ko na primer vidiš včasih v kakem ameriškem filmu 😛 brezveze. če pa otroci, sploh tako majhni potrebujejo tako malo da se lahko zelo zabavajo. 🙂 mojemu je bilo super v veselje ko sem mu napihovala balone in jih je potem odbijal in sva se igrala 🙂 malenkosti pač 🙂 pa itak so mu potem zelo zanimiva nova darila 🙂

japajadede, oprosti ampak rahlo mi grejo tvoje pripombe na živce 🙂 imam občutek da si ena zagrenjena oseba 😛

Mi imamo to smolo, da praznujemo pozimi. Zato sem vedno primorana najeti prostor.

Sama imam rada tako praznovanje za svojega otroka, da je on skupaj z vrstniki, mi starši pa malo poklepetamo in se vsi imamo fajn. Brigajo me lutkovne igrice, za to bo še dovolj časa. Ko praznuje želim, da uživa v družbi in da se igre dogajajo spontano.

V bistvu je kar težko najeti samo prostor, večinoma so zraven tudi animatorji, ki pa jih mi res ne potrebujemo.

V juniju če je lepo vreme, bi jaz najela piknik prostor. Absolutno. Otroci so zunaj, hrano imaš tik tak pečeno, malo zelenjave in na koncu torta in to je to. Ne bi se pakirala nekam notri. Razen če je dež.

DOma ne bi nikoli praznovala, ker nimam kam dati 12 otrok in njihovih staršev.Meni je smisel rpaznovanja druženje.

New Report

Close