prazna vrečka

Živjo!
Po dveh spontanih splavih (10. in 5. teden) sem spet noseča. Zadnjo M sem imela 24. 10., test pa sem naredila 23.11. V soboto sem padla po stopnicah in potem sem šla v bolnico na pregled. G je rekla, da padec ni pustil posledic, da pa z nosečnostjo ni vse OK. Videla je prazno vrečko (9,5mm). Rekla je, da lahko gre za zgodnejšo nosečnost ali pa za blighted ovum. Predpisala mi je Dabroston.
Minil je skoraj cel teden in se dobro počutim. Krvavim ne. V ponedeljek moram zopet na UZ.
Zanima me, v kolikih primerih se res plodek kasneje vidi. Kakšne so moje možnosti, da bo vse OK? Kaj pa sledi, če plodeka še vedno ne bo? Ali ima katera od vas tudi podobno izkušnjo? Kako se je končalo? Hvala za odgovore in LP!

Spoštovani,

o verjetnosti neuspešne oziroma uspešne nosečnosi po takem izvidu, kot je vaš nima smisla razpravljati. Noben odstotek vam ne bo pomagal do drugačnega izvida kot se bo pokazal v ponedeljek. Če bo od prejšnjega pregleda cel teden ali več, bo v ponedeljek povsem jasno ali je nosečnost v redu ali ne.


Pozdravljeni in hvala za odgovor!
Vem, da sem malce tečna, a upam, da razumete moj strah.
Med vašimi odgovori drugim sem nekaj že prebrala o prazni vrečki. Če prav razumem, mora vrečka v tem tednu zrasti, ne vem pa za koliko in koliko naj bi bil plodek velik. Vem, da odstotka ne morete zračunati, a me vseeno zanima (glede na vaše izkušnje) v približno kolikih primerih gre za zgodnejšo nosečnost. V vašem odgovoru ste zapisali, da glede na moje izvide nima smisla razpravljati o (ne)uspešnosti – ali to pomeni, da mi kaže zelo slabo?
Pa še nekaj – če ne bo v redu, ali lahko že zahtevam kakšne preiskave? Če da, katere?
Hvala za vaš dragoceni čas in napor! Lep pozdrav!

Spoštovani,

očitno ne razumete, da nisem vedeževalec. Sprijaznite se s tem, da bo potrebno počakati in pika. Koliko je manjših, mlajših, neuspešnih, odmrlih itd. itd. vam ne bo pomagalo nič. Vaš prejšnji izvid ne pomeni nič, bo pa nekaj pomenil, ko bo na voljo še en izvid vsaj teden dni kasneje.


Pozdravljen!

Upam, da ne boste jezni, če se spet obračam na vas za mnenje in verjemite, da ne mislim, da ste vedeževalec, sicer se ne bi obračala na vas! 🙂
Bila sem na pregledu. Rezultati pa so takšni: gestecijska vrečka velika 15mm, v njej vidno rumenjakova vrečka (??), plodeka pa ni videti oz. “mogoče je videti nek odsev plodeka v velikosti 5mm”, utrip ni zaznaven. Na pregled sem ponovno naročena čez en teden.
Kaj menite o tem izvidu? A mislite, da gre res le za zgodnejšo nosečnost ali bi utegnilo biti še kaj narobe? Kaj svetujete?
Hvala za vaš napor in lep pozdrav.

Pozdravljeni še enkrat!
Se opravičujem, ampak sem pozabila vprašati še nekaj – ali lahko imam spolne odnose? Ali je treba paziti tudi pri položajih? 🙂)
Hvala še enkrat za vaše odgovore!

Spoštovani,

vem le, da je treba do zanesljivega izvida o stanju zarodka počakati še vsaj en teden. Običajno se take mere nosečnosti kot jih navajate, najde nekje okrog 6. tedna nosečnosti.


….lahko imate tudi spolne odnose in ni traba paziti na položaje.


Spoštovani dr. Pušenjak!

Vem, da imate ogromno dela, vendar bi vas ponovno rada prosila za mnenje. Počasi namreč že obupujem. Vem, da lahko to škodi nosečnosti, a si ne znam pomagati, zato se zopet obračam na vas.
Že drugi dan opažam, da so moje prsi precej manj boleče in napete, pa me zanima, ali to nujno že pomeni slab izid nosečnosti, ali mi ostaja še kaj upanja? Krvavim ne, krčev nisem imela. Moja G je sicer rekla, da je viden rumenjakov mehurček in da se ta ponavadi pojavi takrat, ko gre za dobro nosečnost. Ali je to res?

Najlepša hvala za odgovore, predvsem pa za čas, ki ga namenjate tudi tako paničnim ženskam, kot sem jaz. Res, še enkrat HVALA!
Lep pozdrav!

glede upada napetosti v dojkah vam ne bom pomagal, če povem, da je to lahko, ni pa nujno znak propadanja nosečnosti. Tudi rumenjakov mehurček je res dober znak, vendar ob njem praviloma vidimo tudi zarodkov srčni utrip 8vsaj s kakovostnim vaginalnim UZ aparatom)


Spoštovani dr. Pušenjak!

Tokrat se še zadnjič obračam na vas, ker sem popolnoma zmedena.
Danes sem bila ponovno na pregledu in vrečka ni zrasla skoraj nič. Meni pa tudi ni več nič jasno, ker od včeraj popoldne imam spet precej boleče in srbeče dojke, pa tudi na WC-ju sem neprestano (danes dopoldan vsaj 5x, tudi če sem spila le kozarec vode). Vem, da če vrečka na raste, verjetno nimam kaj več čakati, vendar zakaj potem ti znaki?!
Kaj vi menite – naj grem že jutri na abrazijo ali naj počakam do konca tedna?

Najlepša hvala za ves vaš trud in želim vam prijetno preživljanje praznikov ter srečno in uspešno 2006!

Velikost vrečke ni sorazmerna z spremljajočimi znaki nosečnosti. O tem odloča le vsebnost nosečnostnih hormonov, ki pa so stvar delovanja trofoblasta, tkiva iz katerega se razvije posteljica in ne zarodek oziroma plod. Na znake se torej ne gre ozirati. Pomembno je le, če je prisoten zarodek in če ga ni v doglednem času, priporočamo čimprejšno odstranitev patološke, izrojene nosečnosti.


New Report

Close