Pravno vprašanje

Pozdravljeni!

Zanime me kako je v Sloveniji urejeno z uvozom/nakupom zdravil iz ti. čezoceanskih internetnih lekarn(torej iz tujine). V ZDA jim je namreč zakonsko dovoljeno uvoziti zdravila za osebno uporabo za 60dni.
Razmišljam namreč o nakupu Xanaxov in zaradi osebnih razlogov NE morem k zdravniku in zdravila niti ne potrebujem – razen za rekreacijso uporabo. Vedite da se zavedam nevarnosti, stranskih učinkov(še posebej odvisnosti od short-halflife anksiolitikov) in sem odgovoren uporabnik. Ne maram pa kupovati teh zdravil na sivo/črnem trgu v sloveniji če jih lahko legalno kupim v tujini in po zmerni ceni.

Hvala!

Vsako zdravilo ki prestopi Slovensko mejo in ima psihotropni učinek in je na listi prepovedanih substanc je posebej regulirano z zakonom o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. Praviloma velja, da ga ni mogoče uvoziti razen pod posebnimi pogoji ki jih je izredno malo. Obstojajo točno določena pravila po katerih se lahko uvozi tovrstno substanco.
Potem pa so še drugi zakoni ki urejajo to področje. Menim, da bi ti najbolj lahko pomagali na Uradu za zdravila tel: 01 / 478 62 75.
Odprl pa si pomembno vprašanje s katerim se strokovnjaki že dolgo ukvarjajo. To je uporaba in zloraba predpisanih zdravil. Ta pojav je dokaj pogost med prebivalci Evrope in tudi Slovenije. Zato se dostikrat tudi opozarja zdravnike, da so izredno previdni pri predpisovanju tovrstnih zdravil. Zdravniki tudi skrbno spremljamo to področje in skušamo predpisovati čimmanj tovrstnih zdravil, ki so rezervirana za tiste ljudi, ki resnično ne morejo brez njih.
Potrebno je povedati da je eden izmed stranskih učinkov tovrstnih zdravil lahko tudi odvisnost od določene substance.Tudi sicer velja, da skoraj ni zdravila, ki ne bi imelo poleg pozitivnih tudi negativne učinke.
Predlagam ti, da ponovno premisliš, če je pametno eksperimentirati s tovrstnimi zdravili. Po mojem trdnem prepričanju ni, toda odločitev je tako kot vedno pri vseh drogah le v tvojih rokah.
Če imaš težave bi se morda lahko pogovoril tudi z lečečim zdravnikom, ki bi ti lahko svetoval ustrezno zdravilo za lajšanje tvojih težav, v kolikor jih seveda imaš.

Pozdrav!

Sicer niti jaz ne vem nič glede tega pravnega vprašanja; oglašam pa se, ker tudi mene zanima ta nakup. Zanima me še, kje v tujini se dobijo takšna “zdravila” brez receptov?

LP

Viktor

Mene pa zanima, kje v tujini se dajo kupiti pomirjevala, uspavala, narkotiki brez receptov?

V Mehiki in na Tajskem zagotovo.

v turčiji 🙂

New Report

Close