Pravilna odlocitev?

POzdravljeni!

Zelo sem vesela,da ste tu. Vsekakor v Slo ni nikogar, ki bi na hitro razlozil, zakaj in cemu. Spremljam vase odgovore, kjer le so, prebrala sem vse knjige vasega moza in oba sta absolutna strokovnjaka na tem podrocju, vredna vsega spostovanja.

Moj problem je seveda partnerstvo. Po mojem mnenju se je razdrlo predvsem zaradi njegovega alkoholizma in posledicno (ali pa tudi ne)tudi impotence ali bolje, odsotnosti zelje po cemerkoli z mano, kako je bilo z drugimi zenskami ne vem…. Nikakor ni bilo se nobenega nasilja, temvec “le” pohajkovanja po gostilnah s prijatelji in vecni kreg zaradi tega. Nekega dne pac ni slo vec, predvsem sama sem se odlocila za prekinitev po nekaj letih.

Seveda se se vedno sprasujem zakaj mi je prisel v zivljenje prav on? Cesa se moram nauciti, kaksne pozitivne izkusnje odnesti iz propadle zveze?

V bistvu je po vsej verjetnosti nek hakeljc v odnosu njegova mama in on (je ne poznam….po 4 letih!!!) in pa seveda, zakaj alkohol??? Spada najbrz med omahljivce in neodlocneze, to ze vem, zato potrebuje alkohol.. Se to kdaj spremeni, lahko clovek odraste in se zave, da ni delal prav? Postavila sem ga namrec pred dejstvo: ali alkohol in frendi ali jaz na drugi strani , mu dala casa na pretek za razmisljanje, on seveda poklice kdaj pa kdaj, a vedno z namenom zaljenja in vedno pove, da si svoje svobode ne bo pustil kratiti…
Torej, raje ga nimam, kot da ga imam, takega kot je.Poseben problem je seveda impotenca oz. odsotnost vsake zelje….Je to normalna posledica alkohola (skoraj vsakodnevnega pitja in vsake toliko res hudega pijancevanja z razbijanjem avtomobila in podobnimi vandalizmi) ali ima clovek ze sam po sebi probleme sam s sabo, pa je alkohol ze v startu nek ventil???

Se in se vprasanj se mi poraja, predvsem pa: kako sploh prepoznati alkoholika? Meni se sanjalo ni, da je pijaca v takem obsegu, ali pa nisem zelela videti, ne vem. Dejstvo je namrec, da cas tece in preden se zaves, je okoli kar nekaj let, zato bi vas res prosila, na katere znake je potrebno biti pozoren? Je to se strah pred odgovornostjo (kaj je sploh zadaj za tem strahom, kaj je vzrok ?), je to strah pred odraslostjo (ima skoraj 40 let!!), strah pred ocetovstvom???

Kar se in se bi sprasevala, pa naj raje ostane kaj se za kdaj drugic.
Lp, Julka

Kar se in se bi v

Ko ste partnerju postavili ultimat, bi mu morali dati na izbiro, ali se udloči za zdravljenje alkoholizma ali pa ga boste zapustili. Alkoholizem ni samo opijanje, je tudi nezdrav življenjski slog in tega mora alkoholik spremeniti in se seveda tudi popolnoma odreči alkoholu. Alkoholizem je vedno beg iz realnega sveta in zasvojenci z alkoholom so ljudje, ki niso sposobni aktivirati svojo notranjo moč za premagovanje življenjskih težav. Alkoholika pogosto šele huda notranja stiska privede v situacijo, ko je sposoben priznati sami sebi, da je zasvojen z alkoholom in da tako ne gre več naprej. Pri vašem partnerju bi tako stisko lahko povzročil vaš ultimat, a je očitno ni. Če vas kliče in zmerja po telefonu, torej ni sposoben uvida v lastno situacijo, kar je pogoj, da se alkoholik sploh odloči za zdravljenje. Njegova impotenca je lahko posledica alkoholizma, vprašanje pa je zakaj si vas spolno ne želi. Na to ni tako enostavno odgovoriti in mislim, da v vaši situaciji niti ni pomembno. Ne izgubljajte več časa in se partnerja odkrižajte čim prej. Najbomembnejše od vseh vprašanj, ki se vam motajo po glavi je vprašanje, ki ste si ga zastavili sami sebi. Zakaj ste si sploh izbrali takega partnerja – to ni naključje in najti odgovor ni enostavno. Potrudite se in poiščite odgovor. To je edina možnost za vas, da si ustvarite zadovoljnejše življenje, v nasprotnem boste le v nedogled ponavljali iste vaje.
Pa srečno!

Alenka

New Report

Close