Najdi forum

Spostovani

Sin (24 m) je sicer precejsnja klepetulja, tvori cele stavke in nasploh nima tezav z izrazanjem. Zanima me, ali moram biti pozorna na njegovo zamenjavo crk – na primer “gremo iskat” izgovori “gemo isakt”, “Maks” je “Mask, “Lan” je “Nan”, “muca” je “nuca”, “zoga” je “doga” itd.
Dolocene besede tudi izgovarja tako kot se jih je na zacetku naucil (npr. “helikopter” je “hopta” …). Z njim govorim razlocno in “odraslo” tako da tudi kadar on izgovori nekaj po svoje jaz vedno ponovim za njim pravilno. Predvidevam da se bo s casom naucil pravilne izgovorjave sam, vendar me vseeno zanima ali moram biti na kaj pozorna (casovni mejniki, itd.)?

Hvala za vas cas

petdanlan,
takšne zamenjave so v začetnem razvoju govora lahko kar pogoste. S časoma bi moralo govor biti pravilnejši, pa tudi zamenjav, skovank bi moralo biti manj.

Je otrok pogosto bolan z vnetji ušes?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Spoštovani

Hvala za odgovor. Sin je imel letos spomladi trikrat vneta ušesa (tretje vnetje se je pojavilo par dni po končani antibiotični kuri, torej je bilo to verjetno prejšnje neozdravljeno vnetje?). Od takrat razen dveh prehladov ni zbolel. So vneta ušesa povezana s slabšim sluhom?

LP

New Report

Close