Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? pravice v zobozdravstvu

pravice v zobozdravstvu

Gre za privat ambulanto,ki ima koncesijo.

Bilo je dogovorjeno,da bomo čim več delali preko zavarovalnice.Ker sem se odločila za nadstandardni material za prevleke sem pričakovala le doplačilo. Po končanem delu zelo visok znesek in se čudim. Pa mi pojasnijo,da nisem bila upravičena.
Pa so se začeli problemi z zobmi in sedaj niso več tako prijazni…

Nekaj mi ni dalo miru in ker sem dobila v roke eno brošuro,mi je dalo mislit. pokličem na ZZZS in vprašam kako to da sem toliko plačala,zakaj nisem mogla uveljavljati nič. Pa mi prijazna gospa razloži,da so bile moje storitve čisto samoplačniške,da ni bila podana nobena vloga za kritje mojih stroškov pri zzzs.

Seveda sem šokirana.V ambulanti je bilo tako dogovorjeno, potem so mi rekli,da mi nič ne pripada. Torej so si dovolili brez moje vednosti delati vse samoplačniško.

Kaj sem jaz nora ali so me dejansko opeharili. To ni pošteno in to ni prav.

Kako naj ukrepam,ker tukaj so kršili moje pravice. Ne vem koliko bi lahko uveljavljala preko zzzs, pa naj bo to samo 20, 50, 100 ali več evrov. Gre za to,da nisem dobila možnosti in so me v bistvu naplahtali po domače. Menim,da so kršili moje pravice in to ni prav.

Kaj lahko naredim? Na koga se naj obrnem?

Svetujte prosim

Zakaj pa ne vprašaš kar tiste, ki so to zaračunali? In se z njimi ne zmeniš? In seveda razčistiš za naprej….

seveda so te nas..li.tvoja zobarca bi morala izpolniti načrt-tako se reče papirju.gor se vpiše tvoje podatke,stanje v ustih in kaj zobar zaprosi od zavarovalnice.to ti podpišeš,se pošlje na zzzs in čakaš,da pride nazaj.nato te pokličejo in povedo kaj je odobreno z strani zavarovalnice in kaj moraš ti doplačati.še prej se naredi predračun,da veš koliko te znesejo zadeve.šele potem se lahko začne delo v tvojih ustih.

ker se to ni zgodilo si samoplačnik vsega.

Pritožba se vloži na ZZZS.

Morski konjiček hvala za pojasnilo.

Tako mi je povedala tudi gosp na zzzs in da pri meni ni bilo nič poslanega k njim.

Danes grem k njej malce na pogovor. Zato pa se tudi oglašam na forum.

Ker nimam pojma kaj in kakšne pravice imam pa sedaj in kaj lahko zahtevam???
Oni so pokasirali od mene in se jim sladko j..e.
Zakaj vem. Ker me že mesec dni boli dlesen pri trojki, včasih priteče kri in tudi zob občasno zaskeli.Pa nič ne ukrepajo…

Lahko greš k njim, obenem pa obveszno pošlji pismo z zahtevo, da ti razložijo. Priporočeno s povratnico! Pošlji in NE osebno nest! Potem pa dalje. V pismu spodaj dopiši v vednost ZZzs + še komu. Ko boš kaj dokazovala oz. spraševala, boš rabila pisne dokumente. Kar kdo reče je stil rekla kazala, dokaza pa ni.

Hvala za odgovore,nasvete…
Lp

No pa sem tako na lep način vprašala danes v ambulanti in povedala da vloga sploh ni bila podana in zakaj ne?

Odgovor je bil,da mi na moje delo nič ne pripada,da je vse samoplačniško.Seveda sem omenila,da pač vloga mora bit,saj sem zavarovana in da dobim potem od zzzs odgovor kaj mi točno pripada,oziroma kaj mi ne pripada.

Pa mi v ambulanti enostavno zatrjujejo,da mi ne pripada nič,da je vse samoplačniško.Le kako nič??

Se ne bodo dali,meni pa tudi ne da miru.

niso hoteli poslati načrta,ker je takih naivnežev (ne mislim nič slabega) cel kup,ki jih oni lahko naserjero,ker vedo,da potem ne morete nič več.goljufajo po dolgem in počez oz vedo na katere strune je potrebno igrati.

zdej je kar je.za naprej pa ne odpri ust dokler nimaš črno na belem kaj plačaš ti in kaj zavarovalnica.lp

Vsak zobozdravnik je poučen o pravilih, ki določajo, kaj pacientu pripada glede zobnoprotetičnih storitev.Zato ne more zavestno pisati predloga, če hkrati ve, da bo le ta v celoti zavrnjen. Lahko pa poda predlog za tiste storitve, ki jih zdravstveno zavarovanje lahko krije v celoti ali pa delno.
O pravicah, kaj lahko uveljavljaš pa si lahko prebereš na strani zzzs.Mogoče pa ti res nič ne pripada. Ali pa si preskočila čakalno dobo in si tudi v tem primeru samoplačnik.
Upam, da si tvojo situacijo čimprej razjasniš, ker res ni prijetno ostati z grenkim priokusom.

Še nekaj. Ali si podpisala izjavo, da dovoljuješ, da ti opravijo samoplačniške storitve. Brez tega ti namreč samoplačniških storitev ne smejo opraviti. Pa samoplačniška storitev mora tudi biti opravljena izven ordinacijskega časa, ki je namenjen storitvam plačanim s strani zavarovalnice.

Imaš torej kar nekaj argumentov v svojih rokah. Vztrajaj ali pa podaj prijavo na zzzs, pa bodo oni malo raziskali ta primer. Zaradi takšnih zobozdravnikov smo potem vsi na slabem glasu.

Pa še nekaj za morskega konjička. Opažam, da si zelo nastrojena proti zobozdravniški srenji in če se ne motim, si delala na tem področju. Imaš res tako zelo slabe izkušnje in zamere? Res me zanima.
Pa če bi mi zaupala kaj več o delu,ki si ga opravljala in tudi o prejetem plačilu. Si bila zadovoljna s plačo in delovnimi pogoji? Upam, da nisem preveč radovedna.

odgovor

Hvala za obširno pojasnilo oz.odgovor na moje vprašanje.

O nobenih samoplačniških storitvah ni bilo govora, pa tudi podpisala nisem nič. Ko sem bila s ceno seznanjena sem bila šokirana,da je dosti in sem pričakovala manj.Seveda sem vprašala kaj mi pripada iz zavarovanja.Pa so mi rekli,da nič.

Na zzzs pravijo,da je moja storitev izključno samoplačniška.

Tudi delo je potekalo mislim da v ordinacijskem času.Resnično sem razočarana.

Če bi se odločila za samoplačniško potem bi sigurno malce razmišljala h komu bi šla. Ne verjamem,da bi izbrala to ambulanto.

New Report

Close