požrte jagode na vrtu

Na vrtu imam vse dozorele jagode napol pogrizene. Ali je to od polžev, ptičev???Kaj naj storim?

Najbrž polžki. So že bile dobre…

verena

Polži. Tudi zato sem se jaz letos odločila za viseče jagode in jih že pridno jemo vsak dan. Kaj ti preostane – pobiranje polžev, ampak potrebno je vsak dan, zjutraj in zvečer.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ali pa potresi okoli sredstvo za zatiranje polžev. Če se ti pa smilijo, jih pa odstrani ročno in prestavi drugam (polže, ne jagode 🙂

Smilijo??? Potem, ko ti požrejo ves pridelek?

Ja, smilijo, tudi če polži nekaj požrejo. In ja, ker niso oni krivi, da radi jedo, jih jaz ročno prestavljam. Pa letos do sedaj niti ni bilo dosti težav, jagod še niso našli:)

Sredstvo za zatiranje polžev – tiste male bunkice- so zelo strupene tudi za pse in mačke!! Pes ali mačka lahko pogine če to poje. Tako da nikar ne trosi tega sranja po vrtu.
Edina rešitev je, da jih redno pobiraš – polže mislim- jaz sem jih okoli naše hiše v dveh letih čisto iztrebila in to samo s pobiranjem.

Feramol ni strupen za domače živali, samo za slinarje. Preizkušeno, imamo psa, jagode, solatko in imeli smo polže.

Jaz jih nosim stran, v bližin gozda. In ena je napisala kako bi se ti polž smilil ko je požrl ves pridelek. Ti si v svojem življenju požrla že veliko krav, svinj,zajcev….. pa mislim da se še enim ljudem smiliš. Ampak po tvoji ubohi pameti, je polž pač nekaj nevrednega, in se naj izbriše iz te zemlje, saj ti narediš veliko manj škode kot on.

Prepričan sem, da narediš nekaj podobnega tudi z ušmi, če ti jih kak sorodnik prinese domov. Kaj pa je uboga uška kriva!!!

Je razlika verjemi. Uš ti skače po glavi in te je, polž pa ne je tebe ampak solato. Saj človek je itak oh in sploh, žival pa, ki dela in živi le ža svoje preživetje je najmanj vredna.

Feromol je čisto železo, popolnima neškodljiv in je ZAKON!

Nekaj kar ubije žival pa res nemore biti zakon.

Polži gredo radi v globok kozarec piva! in se utopijo.

Res lepo da se utopijo. Prava ženska si in lahko si ponosna nate. V temi še so vsi nagoni in praveka. Kaj musmiljenja in čustev pa ne.

Dajte no, “svetniški ljubitelji živali”! Bi vas rada videla, če bi tudi vi imeli doma hudo bolnega družinskega člana, za katerega bi se trudili in gojili ekološko zelenjavo in sadje na vrtu, potem pa vam polži popolnoma vse požro – uh, ampak ubogega polžka ja ne bomo ubili, naj raje človek umre, a ne? ki se naj s svojim izjemno oslabljenim imunskim sistemom po obsevanjih itd. še dodatno zastruplja z vsem špricanim sranjem iz trgovin!! Ja, potem boste pa najbrž zadovoljno blesteli v svoji svetniškosti… Da mi gre na bruhanje od take hinavščine in gluposti…

Hinavščina si ti. Sama sem bolana, pa jin nosim vstran. Ali pa dalem kupe odpadne zelenjave pri vrtu pa gredo tja. Če je nekdo bolan, še ne pomeni da se mu bo poslabšalo če bi polže kako drugače odpravili, kot da bij ubijete. Mija babica je zelo bolana, pa si vzame vsak dan tolio časa da jih nosi vstran.

Tale babica je očitno res bol(a???)na. Kam jih pa nosi, morda na sosedovo solato?

V gozd, na travnik kamorkoli, le ubije jih ne. Nevem zakaj je zaradi tega bol(a???)na.

Najbrž je mik hotel reči, da če bi bila res bolna, jih ne bi mogla tako veselo nosit okoli!! Eni ljudje so namreč tako bolni, da ne morejo niti vstati iz postelje, veš, ne pa da bi še polže okrog nosili, po možnosti še v gozd ali kaj! Dokler pa sam nisi na tem, je lahko pametovati. Meni je glavno, da polž ne trpi počasi, ko ga ubiješ (npr. eni jih solijo in tega ne bi mogla nikoli, ker tam počasi umirajo), s tem eko sredstvom, ki ga uporabljam, pa jih kar hitro “pobere” in nič ne trpijo.

No, glede tega:
“Če je nekdo bolan, še ne pomeni da se mu bo poslabšalo če bi polže kako drugače odpravili, kot da bij ubijete.”
pa naslednje:
ja, res ne pomeni tega, ampak če ne morem ravno stražiti na vrtu 24 ur na dan (in tega žal ne morem!) mi čisto nič ne pomnaga, če jih sproti nosim vstran, ker se jih ob vsakem dežju ali ponoči nabere toliko, da sproti vse požro! In potem za tega bolnega človeka ne ostane nič! Ker solato in podobno že v kali požro, tako da niti zrasti ne utegne. Da bom pa še kup zelenjave dajala na vrt za polže, lepo te prosim, saj ne bomo menda gojili legel polžev-škodljivcev, da se ja čimbolj razmnožijo… v naravi je vedno treba skrbeti za ravnovesje, ne pa da še razmnožuješ škodljivce! Polžev je že tako preveč in se ne boj, da bi izumrli, če jih par pogine namesto moje solate! Razmnožujejo se pač tako, da jih bo vedno preveč, glede na škodo, ki jo naredijo na vrtu.

New Report

Close