Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Pozicija dojencka v trebuhu

Pozicija dojencka v trebuhu

Pozdravljeni.

 

Imam eno vprasanje glede lege otroka. Sicer je ze dalj casa na glavi, vendar ne sedi po tursko, ampak kot da ima pred glavo iztegnjene nogice. Sem malo pogledala po spletu in pise, da gre pogosto za nepravilen razvoj kolkoh ali kolen. Je to res? Prosim za vase mnenje. Ginekologinja p iz tega ni delala nic panike oziroma kot da nic ni narobe, da tako lezi.

Spoštovani,
iz takšnega položaja ploda delati kakršnekoli zaključke je res brezplodno, verjetno celo prej škodljivo , nikakor pa ne koristi nikomur, saj ne presega ravni popolnega ugibanja. V bistvu se strinjam s pristopom vaše ginekologinje.


Hvala za odgovor. Imam se pa eno vprasanje, ki ni povezano z lego otroka. Opazam, da ki vcasih srce kar hitro razbijat zacne, okrog 110. Ponavadi po hrani, ko jem bel kruh, navadno zjutraj ali zvecer. Sladkorne bojda nimam. Me skrbi, da gre za kaksno aritmijo in da poroda ne bi zmogla? Pregledana sem bila pri kardiologu v 16t, bilo baje ok.

Spoštovani,
sicer je normalen utrip pri nosečnici res nekje do 100/min, ampak občasna prekoračitev za krajši čas ni prepovedana. Če ob tem postanete omotični ali izgubite moč v nogah, potem bi seveda priporočil obisk pri zdravniku in morebiti preverjanje, za kaj gre, sicer pa, če je problem zgolj frekvenca do 110/min, to ne kliče po posebni obravnavi in tudi na vašo zmogljivost pri porodu zaradi tega ne bo ogrožena.


Ne, tega ne obcutim, obcutim pa vcasih ob tem utrujenost. Torej ne rabim skrbeti.

Imam pa se eno kratko vprasanje, imam trenutno zobobol, ki se pojavi veckrat na dan. Ko me res zelo boli, obcutim tudi v levi roki kot neko nemoc oziroma cuden obcutek. Kaj je to lahko kakorkoli povezano?