Najdi forum

Pozdravljena,
sva mlad par, ki že več kot leto dni ustvarja svojo skupno življensko pot, zaljubljena sva do ušes, tako kot prvi dan.

Najina težava pa se prične nekaj mesecev nazaj.
Najino začetno spolno življenje je bilo zelo pestro, namreč sva si večkrat dnevno želela biti skupaj in uresničevala najine želje.

Žal po določenem času so se puncine želje umirile v taki meri, da je njej samo misel na to, da bi morala kaj početi bila odveč, ampak ne zato, ker z mano ne bi uživala, amapka zato, ker ne čuti več poželenja.

Moja reakcije so po določenem času bile zelo obremenjujpče za oba, nisem vedel več kako začeti in še dandanes včasih ne vem.

Glede na to, da hočeva skupaj rešiti to oviro vsak od naju se poskušat prilagajai po svoje.

Zanima me pa naslednje, glede na to, da se to meni in punci ni prvič zgodilo, da v prejšnih razmerjih je prišlo tudi do takih situacij in da je najino razmerje zelo močno in ga želiva pripeljati do skupne življenske poti me zanima zakaj pride do teh težav in predvsem kako jih rešiiti.

Hvala.

Poželenje in seksualna usklajenost je znak polnovredne ljubezenske zveze. To kar se vama dogaja je opozorilo, da je z vajino ljubeznijo nekaj narobe. Seksualna usklajenost je močno povezana z ljubezenskimi čustvi. Kadar imata partnerja take in podobne težave kot vidva, je za to možnih nekaj vzrokov. Lahko sta partnerja mlada in neizkušena, vendar v takem primeru težave sčasoma minejo, partnerja s se lahko resnično ljubita, vendar ne poznata dovolj zakonitosti in fiziologije spolnega življenja, težave se pojavijo tudi takrat, kadar sta se partnerja zbližala le na osnovi spolne privlačnosti, v taki zvezi se lahko relativno hitro pojavijo težave s poželenjem. Neskladno spolno življenje je pogosto odraz nezadostne čustvene povezanosti med partnerjema. Človek je nedeljiva psiho-fizična celota in tega se moramo zavedati. Pogovorita se o vajinem odnosu ali je res tako popoln. Vsi zelo radi skrivamo pred seboj svoje slabosti, pomanjkljivosti in neuspehe in zato smo pogosto tudi neiskreni sami s seboj. Za dodatne informacije me lahko pokličete na mobi.

Alenka B

Pozdravljena,

S fantom hodiva že dobro leto.Sva mlad par. Zelo dobro se razumeva, imava skupne interese, preživiva veliko časa skupaj in se kar veliko pogovarjava. Pred kratkim mi je priznal, da nikoli ne čuti poželenja. Seksava, ker se mu zdi, da si jaz želim in ne zato, ker bi se me želel. Ne znava ugotoviti razloga. Pred menoj je imel dve spolni partnerki, s katerima ni imel dobrega spolnega življenja( hiter izliv, penis se mu ni dvignil…). Teh problemov z menoj nima. Ko seksava je v redu, vendar nima sploh želje po tem.

Hvala lepa za odgovor.

Sončnicaaa

Odkrito povedano, mi v vaši zgodbi nekaj ne gre skupaj. Ne glede na vsa mogoča posplošena prepričanja o moških, za uspešen spolni odnos tudi moški potrebuje poželenje. Erekcija ne pride sama od sebe, še manj pa njeno vzdrževanje. Če je partner, kot pišete, sposoben imeti z vami spolni odnos “brez problemov”, potem se je sposoben vzburiti in očitno nima fizičnih težav. Če nima homoseksualnih nagnenj (?), ostane torej samo še psiha. Možno je, da ima vaš partner težavo z razumevanjem, kaj poželenje sploh je. Morda tisto, kar se v njem dogaja, primerja z nekim idealom, modelom, predstavo,…, ki je (zanj) nerealna. Morda pa ima v sebi res zavore in blokade, ki mu ustavljajo poželenje, preden se lahko do konca razvije. Seveda pa obstaja tudi možnost, da mu vi niste dovolj privlačni. Včasih si izberemo manj privlačnega partnerja, ker nas ta ne ogroža ali “ker si samo takega zaslužimo”. Skratka – sama ugibanja. Če mu do zdaj res nobena ženska ni bila dovolj privlačna, da bi v njem zbujala poželenje, potem bi bilo smiselno začeti pogovor o partnerjevi spolni usmerjenosti. V vsakem primeru je pogovor tisti, ki vaju bo pripeljal do odgovora in rešitve, kakršna koli že bo. Če to ne bo dovolj in ne bo napredka, je smiselno poiskati pomoč strokovnjaka.

Lepo vas pozdravljam

Izidor Gašperlin, zakonski in družinski terapevt http://terapevt.izidorgasperlin.com [email protected]

New Report

Close