pozabljena tabletka cerazzette
Pozdravljeni,
glede na to, da sem pozabljenimi tabletkami našla odgovore predvsem za dvohormonske, sem se odločila, da vam še sama pišem. Jemljem cerazzette in zadnje dneve sem malo pozabila nanje (13 in 14 tabletka). V sredo sem vzela tabletko zjutraj, ob običajnem času, nato sem imela v sredo zvečer spolni odnos, v četrtek sem zjutraj na tabletko pozabila in jo vzela 12 ur po običajnem času in na žalost sem tudi danes, v petek pozabila na tabletko in jo vzela 13,5 ure po običajnem času. To pomeni, da je bilo med sredino in četrtkovo tabletko 36 ur, med četrtkovo in petkovo pa 25,5 ure. Kaj pravite? Navodila na škatlici niso najbolj jasna, zato se obračam na vas. Od spolnega odnosa je minilo 48 ur. Ali mi svetujete, da grem zjutraj po Norlevo, ali po vašem mnenju ni potrebno? Kakšna je dejansko verjetnost, da bi zanosila? Lahko povem še, da sem v četrtek dopoldne opazila, da se mi je ob uriniranju izločila manjša količina sluzi.
Najlepša hvala in lep pozdrav.
Za Cerazette velja povsem isto kot za kombinirane kontracepcijske tabletke. zamuda večja od 12 ur pomeni slabšo zaščito. Po taki zamudi morajo biti spolni odnosi še en teden dodatno zaščiteni s kondomom. Zaradi zamude se lahko pojavijo tudi vmesni krvavi izcedki.Glede na čas od nezaščitenega spolnega odnosa je tudi še čas za nujno kontracepcijo, bolj učinkovita bo ellaOne, ker deluje dlje.