Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina pozabljena tabletka

pozabljena tabletka

Pozdravljeni! 17 dan od začetka jemanja KT sem pozabila vzeti KT ob uri, tako da sem jo vzela s kakšnimi 15 urami zamude in vse naslednje dni spet redno ob pravem času. 20 dan sem imela nezaščiten odnos po katerem sem vzela 3 tab. Diane-35 po parih urah, potem sem spet pozabila na druge 3 čez 12 ur tako da sem ponovila celo stvar od začetka: 3 in čez 12 ur spet 3. 24 dan od začetka jemanja KT sem imela še en nezaščiten odnos pa me zdaj zanima če moram spet vzeti KT po odnosu ali sem bila že unaj tistih nevarnih dni?? Kako naj zdaj nadaljujem z rednim jemanjem KT – ali po sedmih dneh od zadnjih treh KT ali po sedmih dneh od tiste redne 21 tab. ??Hvala za odgovor in upam da se boste znašli med vsemi številkami 🙂

Spoštovani!

Načeloma je vse v redu, vzeli ste dvojno zaščito, saj 15 urna zamuda še ni problematična. Nadljujte 7 dni po 21 tabletki.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pa jih začnem spet jemati po sedmih dneh od tistega 21 dneva tudi če M do takrat še ne bom dobila (možnost zamude, ker sem še kakšna 2 dni več imela tisto 3+3)??

hvala za vaš odgovor

Spoštovani!

Načeloma da. V primeru problemov, pa bi predlagal, da vprašate vašega ginekologa. V teh nenavadnih kombinacijah nisem najbolj vešč.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V takem primeru, če že pred običajno M začnem s ponovim jemanjem KT dobim menstruacijo ali ne? Bi morala opraviti test za nosečnost če menstruacije ne bo oz. kako naj vem da je vse vredu, če je običajno da v takem primeru menstruacije en mesec pač ni?

hvala za vaš odgovor 🙂

Spoštovani!

Nekaj krvavitve vsekakor bo – mogoče ne ravno po koledarju.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close