Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Povišana temp. pri dojenčku

Povišana temp. pri dojenčku

Spoštovani g.dr., prosim za pomoč glede mojega 7 mesečnega sina.

Dve noči nazaj smo se zbujali na pol ure (od porodnišnice naprej spimo skoraj vse noči), današnja noč pa je bila O.K. Vendar sem mu danes popoldne izmerila vročino in je bila 38C (pod pazduho). Poklicala sem takoj pediatra, ki mi je svetoval naj še malo počakam z obiskom pri njemu in naj mu v primeru povišanja temp. preko 38,5C zbijam s svečkami oz. s kopelmi.

Osebno sumim na zgornje zobke, saj ima trde dlesni in bi bil po “teoriji” tudi že čas in tudi vsi simptomi so tu. Prva dva spodaj je dobil pri 5 mesecih za kar sploh nismo vedeli, dobil jih je popolnoma brez bolečin in temperature. Tudi razpoložen je normalno, mogoče manj kot običajno, a vseeno se mi ne zdi bolan. Niti ne kašlja, nima zamašenega noska, nič.

Vendar se večkrat opozarja, da povišane temperature ne pripisujemo takoj zobkom in s tem spregledamo kakšno bolezen. Sedaj je pa tudi pravo “gojišče” za vse možne viruse, glede na vreme in temperature.

Sedaj, zvečer se mu je temp. dvignila na 38,5C in sem mu dala svečko.

Prosim Vas za Vaše mnenje oz.izkušnje, ali je možno, da so to “samo” zobki, glede na njegovo splošno dokaj dobro počutje in kakšni so siptomi pri virusih, ali je samo temperatura ali jih spremlja še kaj (driska, nerazpoloženje, zaprt nosek, kašelj…).

Do sedaj smo bili zdravi in sem sedaj malo v skrbeh.

V naprej hvala in lep pozdrav,

Iris

Spoštovani!

Ni se vam potrebno posebej vznemirjati. Virusni infekti so pogosti in tudi vročina bo še pogosta nadloga. Če ni nobenih drugih znakov, lahko mirno zbijate vročino in počakate, da bolezen mine. V tej starosti so bakterijske okužbe, ki bi jih bilo treba zdraviti z antibiotiki izjemno redke.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close