Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Povišana temp.

Povišana temp.

Spoštovani!

Že nekaj dni imam nekoliko povišano telesno temperaturo – tja do 37,5 C (že ko se zbudim, je okrog 37, nato pa še raste), čeprav nimam nikakršnih drugih znakov bolezni, razen tega, da sem pred dobrim tednom prebolela vnetje grla (in obenem se mi je že nekaj prej vnela žleza dišavnica pod pazduho, kar je Sumamed skoraj do konca pozdravil). Ali je možno, da je torej temperatura povišana “kar tako”, brez kakšne bolezni, ali pa to nujno pomeni, da je nekaj narobe? Sem omenila sicer zadnjič zdravniku na pregledu in je dejal, da to najbrž pomeni, da se mi obeta kakšna viroza (da prihaja gripa), a še zdaj ni o tem nikakršnih znakov, pa tudi sicer ne zbolevam za gripo, tako da dvomim, da je to. Kakšne so torej še možnosti oziroma vzroki za povišano temperaturo brez drugih znakov? A je možno, da je to pač le “ostanek” sicer ozdravljene bolezni?
In ali moram takšno temp. zniževati z Lekadolom ali ni potrebno? Tako in tako pa mi Lekadol ne pomaga, saj temp. kljub temu ostane še nekaj ur zvišana in se nato sama od sebe zniža proti večeru – najvišja je tam med 10.00 in 15.00 uro (okrog 37,3 – 37,5), nato pa se proti večeru počasi zniža do 37,0 ali 36,9. Če se ne motim, pa bi moralo biti ravno obratno, torej da je zjutraj temp. najnižja in zvečer raste, ali ni tako? (sicer sem pa prej vedno imela normalno temperaturo okrog 36,5 ali celo manj, zato res ne vem, kaj se zdaj dogaja)
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,

Maja

Spoštovani!

Težko konkretno odgovorim. Nekako se nagibam k odgovoru, ki ste ga nakazali tudi sami, da so to verejtno še nekako posledice prejšnjih vnetij, ki še niso popolnoma mimo. Če se bo stanje vleklo še naslednja dva meseca, pa se oglasite pri zdravniku, da bosta poskušala poiskati razloge za to stanje.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close