Povišan holesterol-hrana?

Pozdravljeni.

Zanima me za očeta 59let ima povišan holesterol in visok pritisk-tudi hitro bitje srca 90-100(ne zmeraj)
Kaj od hrane lahko jej in kaj ne,katere vrste mesa če sploh lahko?Ali lahko mlečne izdelke-katere?
Kavo*pravi čaj?
Skratka če mi lahko napišete kaj NE SME in kaj naj bi bilo priporočljivo,ki bi zniževalo holesterol v krvi.

Kajti to je prvič in ne vemo kaj lahko in kaj ne,da se kaj ne zmotimo,ker mu je večkrat slabo in ga stiska v predelu srca.
Na internetu vsak pove drugače,zato prosimo za strokovno pomoč.
Zelo lepo vas prosim za detaljen odgovor,vnaprej hvala.

Kaj pa zdravnik pravi?
Tam bodo najbolj verodostojne informacije, sploh še, ker omenjate več različnih stanj.

Ob navedenem srčnem utripu, brez zdravil ne bo šlo; ob povišanem tlaku, prav tako ne.

Sicer pa se svetujejo “splošni” ukrepi glede prehranjevanja – ni absolutno dovoljene ali prepovedane hrane, ključ je v zmernosti in pa prilagoditvi življenjskega stila – znižanju stresa, kolikor je le mogoče, redna fizična aktivnost… skratka posameznik naj še naprej živi, ne pa samo pazi česa ne sme in kaj lahko.

Ta odgovor ni, kot ste pričakovali in/ali želeli, saj okoliščine poznate le vi. Če je do sedaj jedel zelo pogosto zelo mastno in energetsko bogato hrano, bo v prvi fazi zadovoljiv ukrep že, če bo iz 5x tedensko to zmanjšal na polovico na začetku. Če je alkohol vsak dan, večkrat, tega prav tako. Ampak teh podatkov z izjemo vas ne pozna nihče.

Ja zdravila ima in to dosti ki jih tudi pije.alkohola ne pije in ga tudi ni(kakšna piva pri 30-tih).
Dali so mu zdravila nebilet,sorvasta(za povišan holesterol),aspirin,voxin(za sprostitve žil),voxin combo…
Zanima nas samo kaj je od hrane priporočljivo in kaj ne za bolnike z povišanim holesterolom,hvala

Zef, rešitev je izredno preprosta: tvoj oče naj preneha uživati vso hrano živalskega izvora: meso, jajca, mleko, mlečni izdelki… Kajti holesterol se nahaja samo v živalski hrani. Rastlinska hrana ne vsebuje holesterola. Jetra ustvarijo toliko holesterola, kot ga naše telo potrebuje. Veliko več strokovnih informacij najdeš v knjigi Jedilnik Druge gasilske brigade.

REŠITEV JE PREPROSTA(NAHAJA SE V JAJCIH JAPONSKIH PREPELIC!!!!

Pozitivni učinki prepeličjih jajcMarsikdo se odloča za raznoliko prehrano, morda tudi za zamenjavo za bolj zdravo alternativo. Takšna preprosta zamenjava so tudi prepeličja jajca. Kot nas poduči nutricionst, nudijo prepeličja jajca v primerjavi s kokošjimi še večjo prehransko vrednost, ki se kaže v višji vsebnosti vitaminov, mineralov, beljakovin in drugih bioaktivnih snovi. »Prednost v prehranski vrednosti se kaže predvsem pri višjih vrednostih vitaminov: A, B1, B2, B6, B12 in D, mineralov: železo, magnezij, kalcij, cink, baker, fosfor, selen idr., beljakovin, dobrega HDL holesterola in v številnih bioaktivnih snoveh, ki pomagajo pri izboljšanju imunskega sistema in zdravstvenega stanja telesa. Beljak prepeličjih jajc vsebuje visoko vsebnost encima lizozima, ki preprečuje bakterijske okužbe. Uživanje prepeličjih jajc pomaga pri splošni oslabelosti, slabokrvnosti, visokemu holesterolu, dihalnim in kožnim obolenjem (luskavici), boleznih živčnega sistema, čiru na želodcu, sladkorni bolezni, duševnih boleznih idr. Prepeličja jajca so bogatega, polnega okusa, kar da jedem poseben čar in boljšo uporabno vrednost.

VSE NADALJNE INFORMACIJE DOBITE NA TELEFONSKI ŠTEVILKI
070-228-501

New Report

Close