Najdi forum

Povejte mi razlog, zakaj naj živim!

Preprosto!

Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče ni tako reven, da ne bi bil nekomu potreben.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Nobenega razloga ni, če ga ne najdeš ali ne vidiš.

Glej, preprosto je. Manjka ti bog. Tudi jaz sem bila na istem. Nisem se veselila vsakega novega dne, vse je bilo brez smisla. Potem sem enkrat zvečer molila. Molila sem, da bi vedela, zakaj živim. Zaspala sem tako mirno in molila sem tudi zjutraj, ko sem se zbudila. Naslednjo nedeljo sem šla v cerkev. Tja, kamor me je silila mama, dokler me je še lahko prisilila. V najstniških letih sem bila preveč pametna, da bi ji uspelo. Ampak nekaj je ostalo v meni. In tista maša me je nekako spremenila, tisto vzdušje in občutek, da je bila pa zares nedelja. In zdaj molim skoraj vsak večer, veselim se vsake rože, ki jo vidim. Ki jo zares VIDIM. In sem hvaležna, da živim. In imam svojo vero. Verjamem, da ko bom umrla (kar se mi je nekoč zdelo grozno in je bil razlog, da se mi je vse zdelo brez veze), da se bo telo pač spremenilo v prah, duša pa … ne vem, mislim, da se bo nekje rodil neki otrok in bo moja duša sedla vanj. In če bom na tem svetu pridna in poštena, bo moja duša šla v otroka, ki mu bo dobro šlo, sicer pa obratno. In to so nebesa, ki se nikoli ne nehajo. Naj bo tako ali drugače, imam vero. In verjamem, da bog vse dobro plača, hudo pa kaznuje. Začela sem opazovati okolico. Prišla sem do spoznanja, da je 10 božjih zapovedi res treba spoštovati. Lahko bi naštela vsaj deset primerov iz svoje okolice, ko je naprimer oče ali mama imela ljubimca, otroci pa so trpeli v taki ali drugačni obliki. Povsod. Nikjer niso bili srečni. Povsod so na nek način kaznovani za grehe svojih staršev. Čisto pri vsaki hiši. In ko berem vse te bedne zgodbe, kako je na novo poročena žena že ugotovila, da to ni to in da ima sodelavec lepe oči, mi gre na bruhanje. Pri hiši, kjer se mama ali oče spuščata v take stvari, bo čez nekaj časa zagotovo nesreča. Pa ne le tista, ko se razkrije prevara in nastane sovraštvo. Ne, nesreča bo pri otrocih. In mislim, da nekaj v tem smislu piše tudi v svetem pismu. Skratka, nakladam, ampak taka je moja filozofija. Bodi dober, pošten, ne delaj škode drugim. In vedi, da nekaj nad nami je . Zagotovo je, pa naj se imenuje kakor že. Ali je to energija ali bog, ne vem. Naj ti da moč, da boš videl, da je nešteto ljudi, ki bi radi živeli, pa ne morejo, ti pa ne veš, zakaj bi živel. Za vsak dan sproti!

Živi za ljubezen in ljubi življenje.

PREPROSTO ZASE ŽIVI…….obrni se okrog in boš odkrila še razloge……
lp zarja

Pojdi enkrat v klinicni center in obisci oddelek kjer zdravijo otroke, obolele za rakom. Prinesi jim kaksno bonboniero ali rozice in se z njimi pogovarjaj in igraj. Stisnilo te bo pri srcu ampak te bo to srecanje obogatilo za izkusnjo. In ko bos sla domov, dvomim da bos iskala razloge za zivljenje.

Zato, da dopolnjuješ mozaik popolnosti. Vsak dan naredi eno dobro stvar, ki je izven tvojega dela in načina življenja – pa boš začutila.

Živjo!

Tako preprosto, pa to spet ni! Mislim, povedati razlog, zakaj naj kdo živi.

Drugače pa, življenje je preprosto in s takšnimi vprašanji si ga samo kompiciramo.

Te pa izzivam z drugim vprašanjem! Povej mi razlog, zakaj nebi živela?!

Lep dan,

Tomaž

Splača se živeti za marsikaj malo se zamisli

Konfucij je rekel:

Ljubezen

Zato da lahko težiš drugim če že nimaš boljše ideje

New Report

Close