Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Povečava prsi B –> C

Povečava prsi B –> C

Pozdravljeni,

Stara sem 25 let in se odločam za povečavo prsi. Želim si, da bi moje prsi po posegu izgledale kar se da naravno. Sem male rasti (160cm) in imam približno 60kg. Po besedah kirurga imam popolne prsi za operacijo, saj so pravilne oblike, na mestu in polne žlez. Ob tem imam nekoliko bolj čokate nadlahti, za katere bi si želela, da bi zaradi povečanja prsi optično izgledale ožje.

Moja trenutna velikost modrčka je 34D (Triumph/Victoria’s Secret – nepodložen s kostjo), kar se morda sliši veliko, ampak resnično nimam velikih prsi in moj dekolte v kopalkah izpade bolj prazen. Do izrazitejših prsi pridem šele ob nošenju podloženega modrčka. Tako bi rekla (tudi po potrditvi kirurga), da imam nek normalen B (75-80B).

Do sedaj sem bila na dveh posvetih, pri istem plastičnem kirurgu. Na prvem pregledu mi je kirurg po pogovoru in meritvah predlagal velikost okroglih vsadkov 350cc nad mišico z rezom pod prsmi. Zakaj? Potem bi imela obseg prsi in bokov enak – 90cm (in bi s tem pridobila telo v obliki peščene ure). S svetovanjem sem bila zadovoljna.

Kasneje, ko sem bila doma sem odšla na internet in spletna družbena omrežja, kjer sem si pogledala več, že opravljenih, povečav prsi, opravljenimi z okroglimi vsadki 350cc pri ženskah moje starosti, višine in teže. Razumem, da se vsako telo razlikuje, ampak prsi na slikah so izgledale ogromne (pri nekaterih naravno, a še vseeno prevelike). Zato sem se odločila, da oddidem na drugi posvet.

Na drugi posvet sem prinsela slike prsi, ki sem jih prav tako našla na internetu in so mi bile všeč. Po ponovnem pogovoru mi je kirurg predlagal velikost okroglih vsadkov med 240cc-280cc nad mišico z rezom pod prsmi.

Sedaj, me, po napisanem, zanima vaše mnenje (kakoršnjega lahko date brez tega, da bi me videli). Če želim doseči polni B ali manjši C, predvsem pa želim, da je moderček v kopalkah polnejši in, da imam nek “side book”, kolikšen vsadek bi mi priporočili?

Hvala v naprej,

Pozdravljeni, kot vidite, je tudi na osebnem posvetu pri kirurgu možnost, da se od prvega do drugega posveta velikost vsadka razlikuje za tudi do 100 ml. Vsekakor je v poštev potrebno vzeti vaše želje, obliko postave, telesno višino in posledično tudi izbiro pravih vsadkov. Na višino 160cm in težo 60kg, ob količini žleze, ki jo že imate, je potrebno skrbno izbrati velikost vsadkov, da ne bodo preveliki, in vam, v želji, da bi nadlahti naredili optično ožje, napraviti celoten zgornji del telesa premočan.
Pri nas imamo na voljo 3D simulacijo, kjer lahko natančno ocenimo obstoječo velikost prsi in z izbiro različnih velikosti vsadkov izberemo za vas ravno pravšnjo velikost.
Vsekakor je brez pregleda in posveta v živo oceno velikosti nemogoče podati.

Lep pozdrav,
Nevio Medved, dr.med
specialist plastične, rekonstruktivne in estetske kirurgije
MedvedVišnjar estetska klinika

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si

New Report

Close