Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Povečane bezgavke v trebuhu ampak se redim, ne hujšam

Povečane bezgavke v trebuhu ampak se redim, ne hujšam

Na samoplačniškem ultrazvoku trebuha so mi ugotovili številne konglomerate povečanih bezgavk, baje patoloških. Postavljen je sum na limfom. Pred petimi leti so mi sicer že odvzeli povečano bezgavko pod pazduho, vendar limfom ni bil potrjen. Takrat je bilo tudi nekaj povečanih bezgavk v trebuhu, sedaj pa se je glede na ultrazvok zadeva precej razširila. Ampak. Jaz ne hujšam. Celo redim se. Sicer sem že eno leto pod silnim stresom in malo tudi depresivna, zaradi česar se dobesedno prenažiram s hrano. Ampak vseeno. Redim se. Lahko že zaradi rejenja izključim limfom? Krvna slika je ok. Samo S-NSE je malo povišan. Magnet in PET CT me čakata šele konec meseca, datuma za ultrazvočno punkcijo pa mi še niso dali. Malo me skrbi. H komu bi se lahko naročila na kontrolni UZ? Se še kdo od samoplačniških strokovnjakov specializira za prepoznavanje limfomskih bezgavk?

Prosim, da se temo zbriše, saj neodgovorjena nikomur ne koristi.

tukaj sploh ne odgovarjajo več, tudi jaz čakam že 3 mesece na odgovor, v tem času bi me lahko že pobralo.

Pozdravljeni,
se opravičujem za pozen odziv. Verjetno ste v vmesnem času že opravili PET CT in dobili izvide.
Povečane bezgavke naj bi znal opredeliti vsak izkušen ultrazvočist. Ali so povečane zaradi vnetja, ali so reaktivne ali so patološko povečane.
Hujšanje je eden najpogostejših simptomov pri limfomu in se navadno pojavlja tudi ob normalni količini vnesene hrane, saj sama bolezen povzroča, da se mišična masa zmanjšuje. Sama sem precej hitro hujšala in kar nekaj KG na mesec.
Upam, da ste dobili dobre izvide in se ni izkazalo nič nevarnega.
Vse dobro, če pa potrebujete še kakršno koli pomoč, se lahko tudi osebno obrnete na nas na naslov [email protected].
Lep pozdrav,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close