Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Povečane bezgavke

Povečane bezgavke

Pozdravljeni.
Stara sem 27 let. Pred kratkim sem opravila uz dojk, saj sem si otipala povečane bezgavke pod pazduho, v izvidu piše – obojestransko podolgovate nesuspektne reaktivne bezgavke – zdravnik me je pomiril da ne zgleda nič spornega. Pred enim tednom pa sem si zatipala povečani neboleči bezgavki tudi na vratu, levo v velikosti fižola (vendar bolj okroglo), desno malo manjša, ampak sta večji kot sta bili prvi dan. Bolana nisem bila nič. Seveda me zdaj skrbi, ker je povečanih več bezgavk naenkrat … Ker ponavadi preglede opravim samoplačniško, saj sem do zdaj še zmeraj naletela na (pre)dolge čakalne vrste me zanima, kaj svetujete da opravim v kolikor se ne zmanjšata, uz vratu in krvno sliko? V kolikšnem času bi se naj zmanjšale, v kolikor je vzrok kako vnetje?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.
Lp.

Reaktivne bezgavke niso nevarne. Pogosto so dlje časa povečane. Lahko šteto v mesecih. Poznam tudi takšne, ki jih imajo povečane že več let. Pogovorite se še s svojo zdravnico, da bosta videli, kaj ona meni za naprej za sledenje glede na vaše celostno zdravstveno stanje.
Sicer pa lahko opravite UZ vratu kjer koli samoplačniško, saj je UZ bezgavk rutinski pregled in ga opravljajo v večini diagnostičnih centrov.
Kri pa si samoplačniško lahko daste pregledati napr. v Adrialbu v LJ.
Lep pozdrav!

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

New Report

Close