Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Povečane bezgalke

Povečane bezgalke

Spoštovani!

V vratu in za ušesi imam že dva meseca povečane bezgalke. Tiste za ušesi tudi bolijo na dotik. Bila sem vsaj 5x pri svojem zdravniku, pa mi je ponavljal, da sploh nimam povečanih bezgalk in imam povsem zdravo kri in da je vse to stres.

Ker me še vedno boli in se ne počutim dobro, sem prosila drugega zdravnika za pregled. Ta mi je takoj rekel, da imam povečane bezgalke in da mi je verjetno močno padla odpornost. Takoj me je poslal na test krvi in rekel, da bo pregled krvi vse pokazal (žal si nisem zapomnila kakšnega, vem pa, da so mi pogledali limfocite, pa če se ne motim levkocite,…). No, vse je popolnoma v mejah normale. Dobila sem še napotnico za ORL.

Zdravnik mi je rekel, da kaj hudega zagotovo ni, ker drugače bi se to zdaj na krvi pokazalo. Bezgalke bodo menda se zmanjšale same od sebe. Mene pa kljub vsemu skrbi, saj se še vedno ponoči zelo potim. Predvsem pa me skrbi dejstvo, da sta za levkemijo zboleli že moja babica in teta.

Spoštovani!

Nočno potenje je lahko posledica tudi drugih bolezni, pogosto pa ne najdemo pravega razloga. S pregledom krvi so z veliko verjetnostjo izključili levkemijo. Glede na vašo zaskrbljenost bi bila mogoče na mestu tudi punkcija katere od omenjenih bezgavk, čeprav brez večje škode lahko počakate vsaj še nekaj mesecev.

Najbrž je šlo za neko vnetje v področju glave ali obraza in od tod povečane bezgavke. V prid tega govori tudi njihova bolečnost. Le-te se navadno zelo počasi manjšajo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close