Potrdilo za očeta

Septembra 2003 smo bili na tečaju v Lj. porodnišnici.
Ne vem kako, ampak uspelo nam je biti na vseh tistih treh ključnih predavanjih, ker nas je porod presenetil v 34. tednu nosečnosti. Oče je bil na porodu.

Seveda, potrdila nismo dobili… tudi ga nismo šli takrat iskati.

Sedaj sem tik pred drugim porodom (rok v nedeljo, zdravnica je omenila da bo sprožila porod v petek ali ponedeljek – seveda, če ne bo sam začel). Pred cca dvemi meseci sem na blagajni plačala za prisotnost očeta pri porodu. Ko sem vprašala za potrdilo, sem dobila odgovor, da ni potrebno.
Do tiste pisarne, v kateri imajo svoj prostor sestre, nisem mogla priti, ker je hodnik bil zaklenjen.

Glede na nekaj postov nazaj, ali mi lahko po pravici poveste – naj se vseeno potrudim in v 39 tednu nekako uspem priti do tega potrdila?

Nikakor si ne želim, da bi bila prikrajšana za prisotnost očeta pri porodu 🙂

Hvala

Ne bosta prikrajšana, potrdilo o plačilu zadostuje!!
lp

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

Sem iz NM. Moj mož in jaz sva bila na materinski šoli junija 2003, oktobra sem rodila, zdaj sem drugič noseča (rok avgusta). Ali velja potrdilo materinske šole za očeta ali je potrebno spet obiskovati tečaj. Zanima me predvsem zaradi stroškov – če nimaš potrdila, je prispevek višji.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Manja

Spoštovana,
noseča sem prvič, šele štiri mesece, pa sem začela prebirati spletne strani. Šokirana ugotavljam, da je potrebno za prisotnost očeta pri porodu plačati…v čem je logika, če pa bi naj materi in babicam pomagal prav s tem, da jo miri in spodbuja? Se plačuje povsod po Sloveniji, tudi v Mb in na Ptuju?
Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav,
K.

Spoštovana!
Za tečaj priprave bodočega očeta na porod je prispevek 4000,00SIT. Ta prispevek omogoča tudi prisotnost pri porodu v Porodnišnici Ljubljana. Plačilo velja le za prisotnost pri enem porodu. Tečaj za prisotnost pri porodu je obvezen. V ceno je všteto: 45.min predavanje zdravnika, 90.min. predavanje med.sestre babice, plašč in copati za enkratno uporabo, da delo babice v sami porodni sobi z bodočim očetom ne omenjam.
LP

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana

Velja staro potrdilo!

********************** Anita Prelec, nadzorna babica porodnega bloka v Porodnišnici Ljubljana