Potovanje z letalom

Spoštovani,

prosim za mnenje in sicer me zanima kako kužki prenašajo cezoceanske polete! Sicer imam kužata, katerega k sreči lahko vzamem s seboj v kabino, saj tehta le 1,4 kg (yorki) a me vseeno zelo skrbi, kako psi prenašajo letenje!
Kuža je star 11 let, sicer nima zdravstvenih problemov, pa vendarle prosim za mnenje in nasvet!

Hvala!

Karmen

Kakor jaz vem nobene živali ne smeš imeti v kabini.Pred leti sem jaz tmuca mladička morala pustit v boxu zraven prtljage,čeprav je imel manj kot 1kg.Z letenjem naj nebi imeli težav,čeprav jaz ne bi prakticirala več leta,razen če bi bilo nujno,ker sem jaz grozno trpela ko ga nisem mogla imet pri seb,tako zelooo se mi je smilil.

Ninca,

večina letalskih prevoznikov dopušča možnost prevoza psa do cca 4kg v kabini z lastnikom v boksu. Ker pa je število psov v kabini omejeno, je potrebno kontaktirati dotičnega letalskega prevoznika, s katerim nameravaš potovati in vnaprej najaviti prevoz v kabini.

Karmen, odgovor na tvoje vprašanje pa tudi mene zanima. Upam da se bo javil kdo, ki bo o tem vedel kaj več povedati 🙂

LP,
Diana

******************************** Srce ima razum, ki ga razum ne pozna... Pomagajmo jim: http://www.zavetisce-horjul.net/ ********************************

moj kuzo je pa pri 8 tednih (v box-u) pripotoval iz ZDA in tudi v teh njegovih 7 letih je potoval ze marsikam in nikoli ni kompliciral.. je pa res, da je navajen na box in ko ima svoj kong ga tko boli k.. za vse ostalo 🙂)))

Pozdravljene,

izvedela sem marsikaj, in sicer da do 8kg z boksom vred, če le ta gre pod zic lahko potuje v kabini, v samem letalu pa baje ne sme bit več kot 2 psa, tako da je potrebno vse skupaj v naprej najavit… sicer pa potuje spodaj, kar bi jaz nikoli ne praksirala ker sem prevelik paničar, moj kuža pa je totalen zmazek izključno po moji krivdi!

Mene je bolj kot to skrbelo, kako kužati prenašajo te spremembe v pritisku in podobno, ko naprimer otrokom moraš pri poletih in spustih dati jest ali podobno, da se mu izravna pritisk, kaj pa je s kužati???

Zdravstveno mi predvsem ni jasno kako prenašajo taka potovanja!?

Karmen

Macho je 37 kg pitbull in ne vem, ce bi ga ‘normalni’ ljudje prenasali v kabini:))) bi jih velika vecina zbezala….

jaz njemu nicesar ‘ne delam’ med furanjem – po domace povedano:)
ima pa v boxu zalogo kongov in nima nobenih problemov.

Vir:

~ Katere vrste živali lahko vzamem v letalo?
Psa ali mačko do maksimalne teže 8 kg lahko vzamemo s seboj v kabino (PETC). Pri masi večji od 8 kg se žival pelje v prtljažniku letala, ki je ogrevan in pod pritiskom.

~ S katerimi dokumenti?
Kot to zahteva posamična država. Podatki so na voljo v brošuri TIM (Travel Information Manual), ki jo imajo prodajni agenti. Za pse in mačke je potrebna knjižica o cepljenju (steklina, ostala morebitna cepiva proti prenosljivim boleznim), za ostale živali pa veterinarsko spričevalo, ki potrjuje, da je žival zdrava.

~ Koliko stane prevoz?
Zaračunava se kot dodatna prtljaga računana po masi. Običajna tarifa je l,5% cene enosmerne vozovnice za določeno destinacijo po kilogramu. Žival v kabini se vedno zaračuna kot presežek prtljage, ne glede na količino prtljage, ki jo potnik pelje s seboj. Primer: potnik ima v ekonomskem razredu 12 kg prtljage (dovoljeno do 20kg). Poleg tega ima PETC (6kg). Plača presežek prtljage za 6 kg.

~ Je število omejeno?
Letalo A320: 1 žival v poslovnem razredu in 2 živali v ekonomskem razredu A320. Letal CRJ 200: 1 žival na letalu.

~ So taki prevozi pogosti?
V Adrii prepeljemo v potniški kabini povprečno 5 živali na mesec.

~ Pa posebnosti?
Največja dovoljena masa je 8 kg skupaj s kletko maksimalnih dimenzij: 55x40x20 cm. Kletka mora biti s spodnje strani nepremočljiva.. Kletke morajo ustrezati določenim pogojem (dovolj trdna konstrukcija, možnost dolivanja vode brez odpiranja kletke, zadostno zračenje, zadostna velikost, ki omogoča živali, da nemoteno stoji v naravni drži, se obrne in leže).

Lp, jessy ****** "It doesn't matter how big your body is or your reputation, if you want to be special, you just need a big heart." *****

New Report

Close