Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Potenca Ch30 ali Dh30- razlika v doziranju

Potenca Ch30 ali Dh30- razlika v doziranju

Zanima me kakšna je razlika v doziranju Pollens CH30 in Pollens DH30? Po navodilih homeopata sem jemala CH30 5x dnevno. Kako naj jemljem DH30, ki sem jih po pomoti naročila namesto CH30?

Pozdravljeni,

Oznaki zdravil, ki ju omenjate, pomenita nekoliko različno izdelavo zdravila. V postopku potenciranja (potenciranje pomeni postopek priprave homeopatskega zdravila) se zdravilo lahko pripravi v razmerju 1:100, v tem primeru dobimo C potence, ali 1:10, da dobimo D potence. Razlike med C in D potencami so zlasti pri nižjih potencah, kjer so C potence nekoliko močnejše kot D, pri višjih pa med njimi praktično ni razlike. D potence se dosti uporabljajo v Nemčiji, tudi v Avstriji, v Sloveniji pa večinoma uporabljamo C potence. Razlika med zdraviloma, ki ju navajate, je zato majhna. Zdravilo lahko jemljete enako, kot ste prejšnje.

 

Še nekaj besed o samem zdravilu, ki ga jemljete. Gre za zdravilo, ki je pripravljeno na osnovi pelodov, in predvidevam, da ga jemljete zaradi težav z alergijo. Zdravilo ne spada v okvir klasične homeopatije, ampak deluje bolj po principu izopatije, kar je nekoliko soroden pristop imunoterapiji pri alergijah. V klasični homeopatiji zdravilo tudi v primeru alergij predpisujemo glede na simptome, ki jih pacient ima, torej gledamo pacienta kot celoto, z vsemi njegovimi težavami in posebnostmi, zdravilo pa izberemo za vsakega bolnika posebej. Tudi izopatski pristop je lahko koristen in dobro deluje. Če pa vam zdravilo nekako v mesecu dni ne bi pomagalo, bi bilo dobro začeti zdravljenje po metodi klasične homeopatije.

Mojca Lombardo, dr. med., spec. druž. med., dipl. ECH *** e-naslov: [email protected]

New Report

Close