Najdi forum

postenje- da ali ne?

Zdravo,

ker ste tukaj sami takšni, ki se trudite zdravo živeti me zanima naslednje: ali morda kdaj prakticirate postenje?
Kakšne so kaj vaše izkušnje okoli tega? Sama s partnerjem že nekaj časa razmišljava za ta korak, zaenkrat bi poskusila s enotedenskim postom, v primeru da bi bila zmožna bi morda dodala še kakšen dan.

Imate glede posta pozitivno ali negativno mnenje?

Na splošno mislim, da je post nepotreben, posebej če je predolg. Na njega moraš biti fizično in psihično dobro pripravljen. Drugače je to enako, kot bi šel na maraton, nepripravljen.
Tisti, ki je prepričan, da mu bo pomagal, mu najbrž tudi pomaga.
Sam komaj dočakam malico, čeprav sem že jedel zajtrk. Meni sigurno ne bi pomagal, ker v to nisem prepričan.

Anja Rokaj, postenje je super zadeva, če se ga lotite pravilno. V Sloveniji se strokovno s postenjem ukvarja Marjan Videnšek iz zavoda Preporod. Več izveste na njihovi strani. Sicer pa za motivacijo zelo priporočam knjigo: Post za zdravje – 300 izkušenj ozdravljenih
Kot novinar sem v zadnjih letih opravil vrsto intervjujev z ljudmi, ki so pozdravili izredno hude bolezni, včasih je medicina nad njimi že obupala. V google vtipkajte npr. besede: S postenjem pozdravil…

nova
Uredništvo priporoča

Jaz cca. 20 let prakticiram 1-2 x tedensko post 36 ur. Začela sem zaradi “razbremenitve” prebavil (mi je zelo zelo pomagalo) in postalo je del mene. Težav z lakoto nimam, enostavno se navadiš.

New Report

Close