postenje
pozdravljeni!
Ker sem ze 7 tednov na protiglivicni dieti (+ proti zakisanosti) imam se zmeraj (en mesec) vnetje noznice – močno. Malo ze obupujem. NE VEM CE POMAGA 🙁
Odločila sem se za dvodnevni post. Pila sem samo vodo, bazicne mineralale, limonin sok in pravi zeleni caj. Post je potekal lepo, brez lakote in sem brez problema zdrzala. Vendar drugi dan zvecer mi je postalo nenadoma mocno slabo, mocno se mi je vrtelo, srce mi je zelo hitro bilo, postalo mi je vroce obenem me je zeblo in se mocno sem se potila skozi noc. Drugi dan sem se zbudila sicer v redu ampak mocno utrujena.
Kaj bi bio lahko narobe? Ali ima kako vezo to da sem na dieti in da sem prav tako menjala amalganske zalivke?
Hvala in lep pozdrav,
Ana Marija J.
Narobe je bilo to, da se niste med postom klistirali oziroma na začetku posta popili Glauberjeve ali grenke soli (pozor: to sta dve različni odvajali, Glauberjeva je bolj močna, kot grenka, zato jo bolj priporočajo na začetku posta, vendar je naj ne bi jemali tisti, ki imajo razdražen želodec). Tako so se v telesu nabirali strupi in dobili ste tipične simptome, ki jih opisujete. Tudi, če se postimo za dva dni, je potrebno očistiti črevesje, drugače je post brez zveze, saj pride do samozastrupitve.
Še to: ko imamo glivice, se ne smemo postiti, saj se potem glivice iz črevesja preselijo po celem telesu in tam iščejo hrano. Tako lahko dobimo nove težave in težje jih uničimo. To napako sem pred leti, ko sem hodil na BRT in se zdravil proti glivicam, naredil tudi jaz (solo akcija postenja, ker mi je bilo po 8 mesecih terapije že dovolj), pa mi je moj terapevt lepo razložil, zakaj je to bilo nesmiselno. Zato tudi iz lastnih izkušenj vem, da post pri glivicah nič ne prinese.
Nič niste napisali, če se je vaše vnetje kaj izboljšalo.
LP