Najdi forum

Kadar naletim na podatke o postu, so vedno navodila, da nič jesti, samo piti to in to in se držati splošnih navodil za post. Zanima me kakšna so ta splošna navodila? Vsem lep pozdrav

Živjo!
Ponavadi se splača takšen post opraviti ko je luna. Lunin post torej. Res je da se takrat pije samo voda in neslajene tekočine.
Kakšna pa so splošna navodila tukaj pa ne bi vedla. Z luno pa lahko hujšaš tudi tako, da cel dan ješ ali samo navadne jogurte (do 8), ali samo meso ali pa nezabeljeno zelenjavo. Kateri so ti dnevi v mesecu pa ti piše v reviji Moj mali svet (v vsaki številki, za tisti mesec). Želim ti veliko uspeha, če se boš katerega lotila!
Pa lep dan!

Forget post!!!!!

Odvisno kakšen post misliš.
Jaz sem bila na postu 8 dni. Ampak res, nisem nič goljufala, ker smo bili na “družinskem” postu, ker je tako najlažje, če ne rabiš za nikogar kuhati. In sicer smo pili 8 dni (mami 14 dni) samo črn čaj z fruktozo in nič, ampak res nič drugega. Ampak to ni shujševalni post, temveč prečiščevalni. To moraš probati in sicer ko vidiš kaj gre vse od tebe, pa nič ne ješ, potem veš koliko nesnage je v tvojem telesu.

Silvana,

Zelo dober, bi bil podatek koliko si izgubila na teži v teh 8 dni.
Namenoma sem napisal izgubila na teži in ne shujšala. To sta dva različna pojma, ki jih večina enači ali meša.

lp

Jaz sem bila na postu 7 dni in rezultat- strije!

Nikoli več, raje telovadim in se postim 1 ali 2 dni.

Ojla?

Mene pa zanima kje dobis ta caj? Pa si kaj shujsala tudi? Kaj pa vrtelo se ti nic ni, ce nisi nic jedla? 🙂

Lp, Petra

Hujšanju po luni se tako pravi zato ker se izmenjuje vsak mesec zato si je dni lažje zapomnit. Luna pa pri vsem skupi prav nč ne vpliva.

Ko se odločiš za post je samo eno pravilo. Pij vodo(mineralno, navadno,), pij čaj nesladkan in brez mleka, in to je to. Tega se drži 24 ur.
Sam pijem tudi zelo veliko Donata Mg takrat ko imam post ker zelo pospeši prebavo in izprazni moje črevesje. Seveda se ob takih dnevih zadržujem samo doma.

LP Oliver

kaksna luna ima spet prste vmes??? zakaj luna, ali lahko kdo to konkretno razlozi z utemeljenimi razlogi?

sem sicer za post ampak post je namenjem preciscevanju telesa in po mojem ni dobro pretiravati

Sem opazil da luna vpliva. Ko se debeli se laze pridobiva na masi, ko pa upada je primeren cas za hujsanje.

Oj, Petra.
Glej, kot sem napisala; to ni shujševalni post, čeprav shujšaš, ampak vse dobiš kmalu nazaj, temveč, prečiščevalni post.
Čaj lahko kupiš v vsaki samopostrežbi, je pa najboljši ta, ki je v črni škatli in je z limono. Saj lepo piše “Črni čaj z limono”.
Ne, vrti se ti pa ne, ker piješ čaj, ampak obvezno z fruktozo. Te lahko kolikor hočeš daš v čaj. Ko začutiš lakoto spiješ nekaj počasnih požirkov in imaš občutek, da si sita.
Sicer pa ti lahko povem, da ko pride tretji dan je kriza taka, da bi požrl vola, ampak, če ta dan prebrodiš je potem vse čist easy. Potem je že neki čist normalno.

LP!

“Izgubila” sem sicer 5 kg, vendar sem vse potem nazaj dobila, ker ni bil moj cilj shujšati, temveč, kot sem že rekla, prečistiti telo.

Moj mož “se gre “enkrat ali dvakrat letno post in to z javorjevim sirupom. Deset dni nič ne je pije sirup,čaje,,,, (navodila so priložena sirupu). Po postu se počuti odlično in tudi shujša tja do 8 kg nato ene 3 dobi spet nazaj. Štos vsega tega je v bistvu čiščenje telesa.

lp

Zdravo!

Kje pa dobis ta sirup in kako se tocno imenuje? Pa kaksne caje je to pil?

Hvala in lp!

Sirup se kupi npr. v domači lekarni, imenuje se Madal Bal, zraven pa piješ meta čaj, zato da ti oblaži zadah.

Med splošna navodila sodi tudi klistiranje, ki je pri daljšem postu obvezno, vsaj tako sem brala. Kakšne izkušnje imate tisti, ki ste se postili dalj časa?

Jaz osebno se nisem klistirala, vendar vem, da bi se morala. Žal se nisem mogla, ker imam težave z odvajanjem in sicer imam take bolečine po odvajalih, da me je bilo groza da bi me to doletelo. Zato imam strah pred vsemi takimi zadevami.
Mami, katera je pa z mano post držala, pa se je klisirala.

ALI JE MOŽNO SE POSTITI VEČ KOT DESET DNI BREZ ZDRAVNIŠKEGA NADZORA?

Možno, vendar kar prvič in brez izkušenj ni priporočljivo. Natančne napotke o pripravi na post, postenju, pravilnemu zaključku posta se da dobiti v društvu Preporod pri g. Marjanu Videnšku. Mislim, da bo nekaj na to temo tudi na predavanju, ki bo v četrtek, 26.9. ob 18 uri v sejni sobi na občini Vič.

LP

Zakaj pa ne? Če se dobro počutiš potem je o.k., kajne? Če se pa slabo počutiš pa pač prenehaš.

New Report

Close