Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina posledice vožnje z letalom?

posledice vožnje z letalom?

Spoštovani, pred 14 dnevi sem potovala z letalom…pri pristajanju sem kljub vaji z žvečenjem čutila bolečino v ušesih…od takrat pa me po malem zbada v ušesih oz glavi, na trenutke čutim v glavi celo nekakšen pritisk in šumenje, nekajkrat pa sem celo občutila rahlo vrtoglavico…
Zanima me ali so težave lahko posledica letenja in ali so potrebne zdravniške obdelave oz bodo izzvenele same…
Se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Spoštovani!

Praviloma bi morale izzveneti že davno, saj gre navadno pri tem za zaporo povezave med žrelom in srednjim ušesom. Poskušajte s podobnimi manevri, kot pri hitrem spustu. Če se ne bo normaliziralo, pojdite na pregled k otologu, da izključi druge možne razloge za šumenje in vrgoglavico – seveda odvisno od tega, kako hude so težave.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Težave niso hude, da bi jih ne mogla prenest, so pa vztrajne in zato nadležne, ker me silijo razmišljati, kot posledica česa vse, bi se lahko pojavile…akustični nevrom ima namreč zelo podobne znake…ker je moj os. zdravnik odsoten se zopet obračam na vas kaj mislite o tem…naj še dodam, da je občutek v glavi takšen (blaga pekoča bolečina) kot bi si glavo prehladila (klima…)
Hvala ponovno in lp

Spoštovani!

Če bi imeli tumor nekaj tednov ne pomeni bistveno večjega tveganja oz. ne poslabša bistveno napovedi, zato lahko mirno počakate vašega zdravnika in se dogovorite za ev. slikanje glave, ki edino lahko odpravi vašo skrb v zvezi z ev. tumorjem. Tumorji dolgo ne delajo kakšnih posebnih znakov, pa še ti so pogosto zelo netipični.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani,opravila sem pregled pri splošnem zdravniku, ki je mnenja da je vse skupaj posledica nekakšnega revmatskega prehlada kosti, ki pritiskajo na mišice in odtod premikajoča se bolečina v glavi in bolečina v ušesih…voda in kri bp…predpisal mi je Naklofen, ki trenutno pomaga, a če ga ne vzamem se težave pojavijo zopet…bila sem še pri otologu, kot ste svetovali, ki ni ugotovil nič posebnega, razen spremembe sluznice v nosu, ki kaže na možnost kakšne alergije…napotil me je na alergološko testiranje in rtg glave.
Bojim se da sem pristala pri nenehnem obiskovanju raznih specialistov, ki pa vsi po vrsti ne bodo odkrili nič posebnega (kot sem zasledila veliko primerov na forumu)…sama pa sem vsak dan bolj zaskrbljena , prestrašena… nad možnostjo možganskega tumorja…vsekakor se mi zdi da razmišljanju in branju v zvezi s to možnostjo posvečam občutno preveč časa…
Tako. Zdaj sem nekomu povedala.
Za vse nasvete se zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.
p.

Spoštovani!

Če ga niso načil (tumorja), potem lahko vsaj za krajši čas pozabite nanj.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani, ker sem vam, berem za nazaj, kar zatežila s svojimi težavami vam moram zaupati še nadaljevanje…
Na presenečenje vseh je alergološko testiranje pokazalo alergijo na precej stvari , predvsem pa na pršico, hišni prah, trave, breze, ipd…čeprav sama nisem opazila kakšnih pretiranih težav v zvezi s tem. Torej sem dobila Zrytec tablete in za hip se mi je celo zdelo da bodo težave izginile…kar se pa žal ni zgodilo. Na lastno željo sem opravila še CT glave, ki pa ni pokazal nobenih posebnosti. Ker težave (stalno prisoten glavobol-nekakšen pritisk, piskanje in prasketanje v glavi in ušesih in občutek zamašenosti ušes )ostajajo me zanima kaj mi je po vašem narediti. Naj čakam, z upanjem seveda, da se bodo stvari uredile same oz naj še opravim kakšno preiskavo (rtg vratne hrbtenice, dopplerjev test ipd)
Lp p.

Spoštovani!

Ev. be se na vašem mestu pogovoril še z otorinolaringologom, če bi bila alaergija lahko povod za zamašen prehod med žrelom in srednjim ušesom. To bi bilo združljivo skoraj z vsemi vašimi težavami. Večji problem je, kako to rešiti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close