Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Posledice sterilizacije .. (?)

Posledice sterilizacije .. (?)

Vem za kolegico, ki bo šla na sterilizacijo, pa me zanima čist informativno, če imate forumašice kakšne info. o izkušnjah po opravljeni – kako ženske prenašajo kasneje, je imela katera kdaj kakšne zaplete, njihovo počutje, vzrok za kasnejše bolezni (rak?) …

Moja mama je imela sterilizacijo pri 40. in nima nikakršnih problemov, ne fizičnih ne drugačnih. Če bi njo vprašala, bi jo zagotovo priporočala, če seveda ne nameravaš več imeti otrok.

Nekaj mojih znank je imelo sterilizacijo in nobena ni imela po posegu problemov.Ena je edino potožila, da je imela kakšno leto po posegu, v času, ko bi naj dobila M, bolečine in krče.

Posledica je otrok, ki sem ga obdržala.

Nič ni 100%

Naša soseda je tudi zanosila. Prav zaradi nje nisem šla tudi jaz na sterilizacijo. Ne bi želela imeti otroka pri njenih letih.

To pa je tudi res. Tudi moja soseda ima otročka………..po sterilizaciji.

Kaj pa možka sterilizacija?? Je katera zanosila?

PO moški ni možno, ker izrežejo 1 cm semenovoda, po pol leta pregledajo spermo in če ugotovijo, da semenčic ni več, tudi ne morejo več priti v semensko tekočino…(predstavljajo pa le 1% v celotni semenski tekočini…)

torej – varianta je le poštar…

Pa res šele čez pol leta pregledajo spermo? Torej je še pol leta po posegu potrebno uporabljati drugo kontracepcijo???

Ali morda kdo ve, kako je s tem v Mariboru?

Spermo pri moškem pregledajo po desetem spolnem odnosu, torej lahko že čez par dni. Če po 10 odnosu ni več semenčeč je zadeva 100%.

Priporočam moško sterilizacijo, mnogo manj boleča, hitrejša, ….

lp očka 123

Samo ne v naši dolini… ni noben greha vreden;)

Par, ki ga jaz poznam, je delal kontrol čez pol leta, imata štiri otroke in od tega zadnji dve dvojčici in sta hotela biti res sigurna!

L

New Report

Close