posledice ecstesyja

živjo!
Znano mi je da vsaka droga pusti posledice, vendar mene zanimajo posledice ecstasyja, kajti poznam nekoga ki ima baje zaradi tega poškodovane možgane in zaradi tega “epileptične” napade, ali je to res in ali je to huda poškodba?
hvala že v naprej

Ekstazy povzroča kratkoročne in dolgoročne posledice. Med kratkoročne posledice štejemo nenadni dvih temperature in vročinski udar, ki se lahko konča tudi z smrtjo. Mednje sodi še hitro utripanje srca, neučakanost itd.. Med dolgoročne posledice pa trenutno prištevajo predvsem okvaro živčnih celic v možganih, kar so tudi že dokazali. Nesreča pri ekstaziju je, da ga ljudje jemljejo šele relativno kratek čas, zato še nimamo dovolj podatkov o dolgoročnih negativnih učinkih. Preprosto povedano, ne vemo še natančno, kaj nam bo prinesel čas.

Ekstazi lahko povzroči možganski edem, če človek pije veliko vode. Zakaj pride do edema v povezavi z ekstazijem ravno tako še ni dokazano.

Saj si že bila na kaki masovni rejvarski veselici? Potem si videla na vseh tistih debilih, kake posledice pušča ekstazi na možganih!!!
Pa brez zamere, obstaja mogoče pet procentov normalnih ljudi, ki hodi na partije zaradi muzike in ne zaradi droge in tisti zelo dobro vedo, kako lepa so preplesana jutra, ki se ne krivijo od zategnjenosti, bolečin v čeljustih in depresije.

Če si že bila na kaki rejvarski masovki si lahko na tistih debilih videla, kakšne posledice pusti ekstazi na možganih.
Da mi ne bo kdo zameril, obstaja kakih pet procentov ljudi, ki hodi na partije zaradi muzike in ne zaradi droge in tisti vedo, kako lepa so preplesana jutra brez zategnjenosti, bolečin v čeljustih in depresije!

Ja zato ni pomembno le to, da pijete veliko vode ampak da pijete vodo toliko kot jo potrtebujete in še ta mora biti rahlo slana voda, ki nadomešča tudi izgubljene elektrolite in ne samo vodo.

Je že tako, da je potrebno pri vsaki drogi biti previden in jo, če jo že uživate uživati previdno. Najmanj kar je potrebno vedeti pred uporabo droge, česa ste se sploh lotili, kaj imate in koliko določene dorge imate. Ob tem pa je najbolj pomembno, da veste, kaj ta droga naredi telesu in kakšne posledice lahko nastopijo ob preveliki uporabi določene droge.

No ja kar dosti je treba vedeti preden se podate napot. Če ne poznate droge je to nekako tako kot da bi sredi zime v copatih in kratkih rokavih odšli na kredarico. kaj se zgodi takim vedo pa najbolje pri gorski reševalni službi.

Takole bi rekel, nikakor ne žalite ljudi samo zato, ker uporabljajo ekstazi ali kako drugo drogo. Tudi vam ne bi bilo lepo, če bi vas žalili. Ne moremo reči ljudem, ki uživajo droge debili, saj to nikakor niso, zato je za njih to žaljivka. Tudi oni soljudje in tudi oni imajo svoje človeško dostojanstvo.

No druga trditev pa je resnična večina mladih se zabava brez drog, ker so ugotovili, da se da zabavati tudi brez drog. Nekateri in to je manjšina pa vzame droge. Toda tudi ti vse bolj spozbnavajo, da to ni to.

New Report

Close