posledice bulimije
Pozdravček!
Približno 1 leto in pol sem bila bulimik, povprečno 2-3 krat na teden sem se prenajedla in potem večino vsega izbruhala.Približno pred enim letom pa sem vse skupaj opustila, ker sem se naučila reševati probleme drgače kot pa s hrano(to je bil namreč tudi razlog, zakaj sem se preobjedala). A zdaj pa me pestijo druge stvari, predvsem se večino časa ukvarjam s tem, če sem v tistem groznem času bulimije storila mojemu telesu kaj takega, kar bi lahko imelo posledice..Že tako sem bila vedno bolj nagnjena k hipohondriji, zdaj pa se je v moje misli kar naselila misel, da imam raka na žrelu, ker me nekoliko boli in čeprav bi si normalen človek ob tem rekel, da gre zgolj za vnetje, mene prežemajo čisto drugačne misli, ki p so sicer čisto neutemeljene…Kakšni so še drugi znaki za raka na žrelu? Prosim, napiši kaj pozitivnega, ker drugače še bom požrla od strahu….
Sabina!
Opazila sem to vaše vprašanje, po tem, ko ste že zastavili vprašanje na forum o raku. Odgovor tamkaj sem napisala tako, da sedaj, ko ga berem z novimi podatki o vas, zveni precej zastrašujoče. Napisala sem, da nisem našla nobene raziskave, v kateri bi bila ugotovljena povezava med rakom na žrelu in bulimijo! To pomeni, da je povezava, če sploh obstaja, najverjetneje neznansko neznansko majhna. Za ta strah torej nimate nobenih realnih razlogov. Se pa seveda strinjam z dr. Rejcem, da se kar brž napotite k psihiatru. Upam, da vam že kmalu ne bo treba več živeti v strahu. Lepo vas pozdravljam,
Irena