Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Posledica virusa

Posledica virusa

Spostovani.

Pisanke bo malo daljse. Vas pa prosim, ce mi lahko podate case mnenje. Stara sem 33 let. Pred 3 leti normalno rodila zdravega otroka, tudi moja nosecnost je bila brez kakrsnekoli tezave. Pred nosecnostjo sem se sla testirat za antifosfolipidni sindrom, ker sem brala po internetu. In rezultat je bil res pozitiven. Res pa je, da sem v tistem casu testiranja delala v vrtcu in imela res nonstop neke viroze. Tud v casu testiranja. Po teh virozah sem dobila cudne simptome. Najbolj grozljiv je bilo vubriranje od prstov na nogi navzgor do kolkov. So rekli, da je lahko od viroze. Sama sem opravila mri in bilo vse bp.
Nato sem se na zacetku nosecnosti, kar je bilo 3 mesece po prvem testiranju, ponovno testirala in bilo je res blago pozitivno. Gin me je napotila k revmatolgu, kjer sem prisla na vrsto v 25tednu. Takrat je bil rezultat mejni, nato pa v 32 tednu negativen. Ni potrdila suma na aps. Se pa zavedam, da sem si vse to sama skuhala. Internet in strah.
Imam migrene z avro tudi. No, sedaj pa sva z mojim spet poskusala zanosit. Prijelo se je v prvem ciklusu. V casu ovulacije, sem imela po celem telesu alergijo, urtikarijo z otekanjem oci ter vnetje koze s temperaturo 37,5. V tednu na prvem pregledu ni bilo utripa srcka, tako da sem.morala splaviti. To je bilo 2 meseca nazaj. Nekje 1 mesec po splavu sem dobila streptokokno angino. Pozdravila se z antibiotiki. Ocitno je bil imunski sistem porusen saj sem kmalu po angini dobila se virozo.
Vrocina 37,5, bolecine v misicah, glavobol, zamasen nos, bolel me je nos rahlo na pritisk, obcutek pritiska v celnem predelu. Isti dan sem nato zacela opazati nek cuden vid nad desnim ocesom zgoraj. Vedno je prisotno, le da je bolj opazno ob posebnem polozaju telesa ter posebni svetlobi. Oftalmolog najprej ugotovil nek eksudat na ocesnem.ozadju, nato pa to spremenil v neke strije medulare, ki so baje prirojene. Nevrologinja nic ugotovila. Razmisljam, da sama.opravim mri. Se vam sanja kaj bi to lahko bilo? Je mozno, da od virusa?

Meni se sanja predvsem to, da nehajte brskati po netu, da si nehajte bolezni diagnosticirati sami ampak to prepustite osebnemu zdravniku in se temu ne sugerirajte bolezni in preiskav, menim, da se boste po tem pocutili mnogo bolj zdravo. Vaši “simptomi” pa so tako neslecifič i in slabo opredeljivi, da sse iz njih ne da dejansko sklepati na nič
Lep poDtav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Hvala za odgovor. Bi pa se vprasala, ce ne smes jesti Aspirina protect, kaj pride kaj drugega v poštev?

Zakaj ga ne bi smeli oz zakaj naj bi ga morali?

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ne vem, na primer, ker sem imela v preteklosti tezave z zelodcem… pa da bi na primer kake krvavitve povzrocal.
Al pa iz nosu …
Upam, da ga ne bom rabla, mislila sem zaradu tega, kar imam na ocesnem ozadju.

Pri vsaki terapiji se oceni korist, glede na potencialno tveganje, tako tudi pri aspirinu, odvisno torej, kakšne koristi bi se pri vas pričakovali glede na tveganje
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close