Poškodovna sklenina

Spoštovani,
prosim Vas za odgovor na vprašanje o sklenini, in sicer kakšno je zdravljenje ob poškodbi le-te. Da je sklenina poškodovana sem mnenja zato, ker se mi zobje po dobrih dveh mesecih obarvajo. Zobozdranica mi jih je že štirikrat polirala. Vmes sem si kupila tudi (na predlog zobozdravnice) zobno krtačko Sonicare, ki pa mi ne pomaga. Če sem iskrena od zobozdravnice nisem dobila nobenega konkretnega predloga kot le, da naj pridem na vsake 4 mesece na poliranje zob. Težave so se začele pojavljati letos pozimi. Kadim enako kot prej, oziroma prej manj.
Ali pitje kisa uničuje zobno sklenino? Tudi v primeru, da si zobe umijem takoj po obroku?
Najlepša hvala in lep pozdrav!

SPoštovana TinaMala,

pogletje, težko sodim o tem, ali je sklenina poškodovana ali ne, samo na osnovi vašega opisa. Kajenje lahko zobe površinsko obarva in če to zobozdravnica s poliranjem odstrani, potem ni nujno, da gre za kakšno poškodbo sklenine.
Pitje kisa zobem vsekakor ne koristi, ker v bistvu pijete kislino (razredčeno), ki sklenino raztaplja. Zaradi tega lahko nastanejo mikropoškodbe sklenine, ki se zaradi tega hitreje zabarva.
Kaj storiti? Prenehajte kaditi, kis čim bolj omejite oz. ga pijte med obrokom. Če ne gre, potem vam pač ne preostane drugega kot hoditi na poliranje vsaek 4 mesece.

New Report

Close