Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Poškodba materinega znamenja

Poškodba materinega znamenja

Pri frizerju se mi je, že drugič, zgodilo, da mi je frizerka poškodovala materino znamenje zadaj na vratu – sicer je čisto majhno, ok. 1-2 mm, izbočeno, a vseeno – me zanima, ali je to zelo nevarno? Obakrat je krvavelo – prvič je bila poškodba s škarjami (se je “zaletela” vanj), zdaj pa s strojčkom. A bi ga že samo zaradi tega morala kar dat odstranit, ali pa ni treba, če se vredu zaceli? Je kaka možnost, da se kljub tem dvem poškodbam nič hudega ne razvije iz njega ali je bolj verjetno, da se bi?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav, Maja

Spoštovani!

To je običajna poškodba in nič nevarnega. Govorice o “nevarnosti” poškodbe materinega znamenja izhajajo iz dejstva, da se ljudje, ki imajo kožnega raka vedno “spomnijo” da so si enkrat (pogosto na zelo banalen ali nežen način) “ranili” znamenje, ker je težko doumeti, da je začelo krvaveti spontano in problem ne leži v poškodbi, temveč v tumorsko spremenjenih celicah. Ranitev sam po sebi ne pomeni nobene nevarnosti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Maja, jaz sem imela prav tako znamenje na vratu, na desni strani, tudi meni ga je enkrat ranila frizerka, enkrat sem si ga sama z verižico – skratka motilo me je. Moja zdravnica je rekla, da se sicer načeloma takih zadev ne odstranjuje, če ni moteče, ampak ker je le bilo malce moteče, mi je dala napotnico, znamenje so mi odstranili in je bil mir.

LP, M

Hvala, Miš! Pa se ti vidi zdaj kaka brazgotina ali je bilo tudi bolj majhno znamenje, pa se več nič ne pozna?
Lp, Maja

New Report

Close